Nå drømmer Hushovd om Tour de France-start igjen

Kaller starten i Critérium du Dauphiné et mareritt.

 FIKK EN PÅ TRYNET:  Thor Hushovd ble overrasket da han ble frakjørt i Critérium du Dauphiné . 
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
FIKK EN PÅ TRYNET: Thor Hushovd ble overrasket da han ble frakjørt i Critérium du Dauphiné . Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpixVis mer

Thor Hushovd var en lettet mann etter å ha spurtet inn til 4.-plass på 3. etappe av det prestisjetunge rittet Critérium du Dauphiné i dag.

To marerittaktige dager hvor han ble frakjørt av hovedfeltet, gjorde nordmannen lite snakkesalig. Onsdag var optimismen tilbake.

- Det føltes mye bedre nå heldigvis. Det var fryktelig tungt de to første dagene. Det gikk fort opp den siste stigningen, men jeg hadde gode bein og var aldri over i rød sone, sa Hushovd til BMCs nettsider.

En nedtur Om de to første etappene hadde han dette å si.

- Det var en skikkelig nedtur. Jeg kom hit i god form, men så fikk jeg først en på trynet, og så fikk jeg et slag under magebeltet. Men jeg visste at formen er der, for jeg har gjort en god jobb. Jeg hadde langt fra gitt opp, så det var deilig at det fungerte så mye bedre i dag, sa nordmannen.

Tror på "Touren" Hushovd er nå innstilt på å bruke resten av Critérium du Dauphiné til å forbedre formen til Tour de France.
- Jeg håper å ha gode muligheter på den sjette etappen. Resten blir trening til Tour de France.

- Hvordan ser du på muligheten til Tour de France?

- Jeg er bare rolig av avslappet til det. Jeg må bare gjøre jobben min denne uken. Jeg er ikke helt 100 prosent ennå. Men hvis jeg gjør det jeg skal underveis og etter etappene, så kommer jeg opp mot 100 prosent og da kan det blir morsomt den siste uken. Det lover bra framover, sa «oksen fra Grimstad».
(NTB)