HAR EN DRØM: For unggutten Mattias Nørstebø har VM-debuten vært en opptur tross tre strake tap. Nå drømmer han om større oppgaver enn SHL.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HAR EN DRØM: For unggutten Mattias Nørstebø har VM-debuten vært en opptur tross tre strake tap. Nå drømmer han om større oppgaver enn SHL. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Nå drømmer Norges største backtalent om NHL

Mattias Nørstebø fryder seg over VM-debuten.

Trønderen Mattias Nørstebø (19) er Norges yngste i ishockey-VM. Han trives prima i svenske Brynäs, men har ambisjoner om å ta steget til øverste nivå.

- Man vil alltid bli så god som mulig og spille i en så god liga som mulig. Men SHL er et veldig fint steg, og jeg håper å gjøre det bedre i kommende sesong enn i den siste, sa 19-åringen da NTB fikk snakke med ham under den norske treningen i treningshallen i Ostrava tirsdag ettermiddag.

SHL-spilleren blir ofte omtalt som Norges største backtalent, og han har fått mye spilletid i Norges tre første kamper.

Det er ikke dårlig som mesterskapsdebutant.

- Det har vært tøft. Vi har møtt de tre beste lagene i gruppen, og jeg synes at vi har gjort det all right. Vi har spilt bra i store deler av kampene. Vi har møtt noen av verdens beste lag og verdens beste spillere, og det er klart at vi har fått det tøft. For egen del har det vært veldig morsomt å få spille slike kamper. Det er veldig utviklende for egen del.

Jobb - Hva har du lært?

- Jeg merker at det er en masse å jobbe med og mye som kan forbedres for å være på dette nivået over tid. Men som sagt er det veldig god læring.

Nørstebø er fullstendig klar over hva som må forbedres.

- Alt må gå i høyere tempo. Man må alltid utfordre seg selv på dette nivået. Skal man bli bedre over tid, er alt nødt til å gå fortere og fortere.

- Etter 17 kamper i Brynäs i det første året ditt, ble det også 17 kamper i det andre året. Du har uttalt at du ikke var så fornøyd med din egen innsats da?

- Jeg spilte ingenting i starten på sesongen og ble utlånt til Mora i Allsvenskan. Der fikk jeg en god tid og fikk masse spilletid. Så byttet Brynäs trener, og jeg fikk komme tilbake med en gang. Etter den tid er det gått veldig, veldig bra. Jeg er utrolig fornøyd med avslutningen på sesongen.

Kjent far Mattias Nørstebø er sønn av ikke ukjente Svein Enok Nørstebø (43). Han fikk i sin tid 76 landskamper for Norge.

- Vi er ganske like i stilen. Vi er begge spillende backer som er gode på skøytene, og vi tør å gjøre ting med pucken.

Pappaen kommer fra Hølonda i Melhus kommune, og der trente han seg opp til å bli god mer eller mindre på egen hånd. Hølonda er kanskje aller mest kjent for å ha fostret langrennsløperen Oddvar Brå.

Også Mattias Nørstebø har gode minner fra farens hjemsted.

- Det har vært noen timer på den isen der. Det er veldig morsomt å tenke tilbake på at jeg har vært på isen der på frigåing sammen med pappa.

Faren Svein Enok har forresten vært på plass under mesterskapet også, men har reist hjem når Norge møter Slovakia onsdag kveld.

- Jeg føler at nå starter turneringen på ordentlig. Nå kommer det lag som vi kan matche både på tempo og fysikk. Det blir veldig viktige matcher for oss, og vi håper på bedre resultater.

(NTB)