Nå drømmer Solskjær om å møte United i Champions League

Planlegger allerede hvordan Molde skal knekke Europa-koden.

MOLDE (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær hadde knapt rukket å holde gulltalen fra balkongen på Alexandra Hotel før han begynte å snakke om neste sesong.

Moldes første seriegull gjennom tidene skal nemlig ikke bli en sovepute for verken spillere eller trenerapparat - de som hviler på laurbærene blir nemlig ikke værende lenge på Aker Stadion.

- Jeg vil ha spillere som vil vinne igjen. Det er nok av dem som har vunnet ett trofé i livet sitt, sier Solskjær.

Tenker allerede neste høst
Selv har han hatt europacupspill i tankene en god stund allerede, selv om Molde ikke skal ut i Champions League-kvalifisering før neste sommer.

- Ja, det har vi visst lenge, at vi havner i kvalifisering til Europa League eller Champions League neste sesong. Hvis du ser på Aalesund i år, så har europacupdeltakelsen kostet dem en medalje i år. De hadde garantert tatt medalje uten det. Det er noe vi må være forberedt på.

De siste årene har vi sett flere eksempler på at norske klubber som har gjort det skarpt én sesong og kvalifisert seg for Europa, har bygget seg ned til den neste og vært sjanseløse på å hevde seg internasjonalt.

I Molde bør det derimot være gode muligheter for at laget blir enda sterkere i 2012 - en mann som Bjørn Rune Gjelsten har for lengst lovet at Solskjær skal få midler til å styrke laget betraktelig foran en Champions League-kvalifisering.

- Det ligger i kortene at vi, jeg og Kjell Inge (Røkke), har tenkt slik. Molde har vært i Champions League før. Og det glemmer vi aldri. Vi spilte blant annet mot Real Madrid og Porto. Så et seriegull vil absolutt føre til en økonomisk belønning til Ole Gunnar og laget, lovet Gjelsten overfor VG for en måneds tid tilbake.

Solskjær varsler opptil flere kvalitetsspillere inn portene foran neste sesong.

- Vi skal ha to, tre nye spillere. Det trenger vi for å være godt rustet neste sesong. Igjen vil jeg bruke Aalesund som eksempel, de poengene de har tapt i serierundene etter at de har vært i Europa, har kostet dem medalje. De er fem poeng bak tredjeplassen eller noe, og Kjetil (Rekdal) har vært veldig uheldig med hvordan terminlista har sett ut. Så vi trenger to, tre nye spillere, som passer sammen med den gjengen her. Jeg trenger ikke si noe om hvor på banen vi må styrke, sier Solskjær til Dagbladet.

Det er i hvert fall ingen hemmelighet at han ønsker seg Even Hovland fra Sogndal.

- Ikke dumt å møte sjefen
Det er unødvendig å nevne Solskjærs egne meritter i Champions League. Nå håper han Molde-spillerne ønsker mesterligaspill like sterkt som han selv gjør.

- Jeg håper virkelig at gutta bruker ferien og vinteren på å drømme om å spille i Champions League, for det finnes ikke bedre plass å spille fotball.

- Og havne i gruppe med Manchester United, kanskje?

MØTES IGJEN: Sir Alex Ferguson sendte Solskjær en melding i går kveld, der han gratulerte sin gamle elev med en "fantastisk bragd". Nå drømmer Solskjær om å møte Manchester United i Champions League. - Det ville ikke vært å møte sjefen, sier han til Dagbladet. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
MØTES IGJEN: Sir Alex Ferguson sendte Solskjær en melding i går kveld, der han gratulerte sin gamle elev med en "fantastisk bragd". Nå drømmer Solskjær om å møte Manchester United i Champions League. - Det ville ikke vært å møte sjefen, sier han til Dagbladet. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

- Det ville vært den store drømmen for mange her. Og selvfølgelig for meg å være på Old Trafford som trener - det er en stor drøm. Det ville ikke være dumt å møte sjefen (sir Alex Ferguson, journ.anm.). Men det blir opp til spillerne og hvordan de forbereder seg til neste sesong, sier Solskjær til Dagbladet. 

Molde-supporternes verste mareritt er trolig å miste Solskjær etter bare én sesong, for navnet hans er blitt koblet til flere engelske klubber allerede. Og selv om Tippeligaen ikke nyter altfor stor respekt internasjonalt, legges det merke til når en mann med Solskjærs posisjon og status vinner ligaen i første forsøk.

- Planen min er å bli her i mange år. Jeg flyttet hjem for familiens del, for at ungene skal få vokse opp her og for at Silje (kona) skal få ha nettverket sitt rundt seg. Nå har det gått såpass bra at det er blitt spekulasjoner, men det er jeg vant med.

- Er det uaktuelt å forlate Molde nå?

- Ingenting er uaktuelt i fotball. Men planen er å bli her i flere år. Jeg har to og et halvt år igjen av kontrakten. Jeg har lyst til å vinne serien igjen neste år, sier Solskjær.

- Umulig å sammenligne
Som spiller vant han Premier League seks ganger, FA-cupen to ganger og Champions League én gang. Nå har han vunnet sitt første ordentlige trofé som trener.

- Hvordan måler du det å bli mester som spiller mot det å bli mester som trener?

- Dette er selvfølgelig artig, men det er umulig å sammenligne. Å vinne serien her er det første jeg har vunnet som trener, som virkelig betyr noe. Jeg har vunnet en del cuper med reservelaget til United, men det teller liksom ikke. Jeg er veldig glad nå, og stolt over det gutta har gjort. Jeg er stolt over støtteapparatet og publikum også. Og meget glad og stolt for det Daniel Berg Hestad har gjort i år.

- Du snakker stadig ned din egen rolle - det går vel an å skryte litt av seg selv også?

- Jeg har spilt en rolle jeg også, men jeg kan ikke stå her og analysere meg selv. Det må andre gjøre. Jeg er fornøyd med teamet jeg har bygd rundt meg, og med spillerne jeg har rundt meg. Jeg har fått responsen jeg ville fra dem hver gang vi har tapt. Nå skal de få seg en uke fri, men så skal de få kjørt seg igjen framover, lover Solskjær.

FOLKEHAV:Tusenvis av moldensere hyllet seriemesterne utenfor Hotel Alexandra i går kveld. 
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
FOLKEHAV:Tusenvis av moldensere hyllet seriemesterne utenfor Hotel Alexandra i går kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer