Nå eier hipsterklubben endelig rettighetene til sin egen logo

St. Pauli.

IKKE SOM ALLE ANDRE FOTBALLKLUBBER: FC St. Pauli skiller seg ut i fotballens verden. Nå har klubben fra Hamburg - endelig - sikret seg rettighetene til klubblogoen med dødningshode. Foto: AFP DDP / DAVID HECKER / NTB Scanpix
IKKE SOM ALLE ANDRE FOTBALLKLUBBER: FC St. Pauli skiller seg ut i fotballens verden. Nå har klubben fra Hamburg - endelig - sikret seg rettighetene til klubblogoen med dødningshode. Foto: AFP DDP / DAVID HECKER / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): FC St. Pauli er klubben som er blitt kjent for «å gjøre alle de rette tingene bortsett fra å vinne fotballkamper».

Klubben fra Hamburg er helt spesiell. I St. Pauli mener man at sport og politikk i høyeste grad henger sammen, man har en åpenbar venstrevridd holdning og klubben har i flere år kjempet for homofiles rettigheter.

Klubbens politiske tilhørighet har fått utløp i en lang rekke oppfinnsomme tifos før lagets kamper. Blant annet har St. Pauli-supporterne laget en gigantisk tifo som forestiller en mann som røyker en joint.

Kjøpte rettigheter St. Pauli er ikke som alle andre fotballklubber, med andre ord. Og det har gjort at Hamburg-klubben er fotballaget å holde med for de som ikke liker fotball.

Og alle med svart hettegenser, med et trykk med et dødninghode og «St. Pauli» på, har litt ekstra å glede seg over i disse dager. Klubben har nemlig kjøpt tilbake rettighetene til nettopp den logoen.

Det skriver den tyske storavisa Bild.

På grunn av at logoen er av åpenbar interesse også langt utenfor fotballen, er den verdifull. I en årrekke har klubben bare eid ti prosent av rettighetene til sin egen logo, og har dermed tapt store penger. Firmaet Upsolut Merchandising har eid resten fram til nå.

12 millioner kroner Etter en lang rettslig prosess har imidlertid St. Pauli sikret seg de resterende rettighetene for 1,3 millioner euro (snaut 12 millioner kroner). Det vil si at hvis du, som fotballfan eller bare hipster, kjøper et offisielt produkt med logoen på, kan du være sikker på at det er klubben som vil få litt mer i banken.

- Dette er en milepæl for FC St. Pauli. Målet vårt er å selv ha kontroll på vår egen framtid, sier klubbens president Oke Göttlich til Bild.

Det må legges til at det ikke står så ille til på fotballfronten heller for St. Pauli for tida. Klubben kjemper om opprykk til Bundesliga, og ligger i øyeblikket på 4. plass på andre nivå.