Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå eller aldri

Uttaket til Hellas-kampen om to uker avgjør om Lars Bohinen gidder å tenke mer på landslagsspill. - Klarer de å ikke ta meg ut nå, er ikke landslaget noe mer for meg å satse på, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg synes jeg er atskillig bedre nå enn da jeg var fast på landslaget. Jeg holder et mer stabilt og totalt høyere nivå, sier Bohinen.

Han mener det burde gi ham en ny sjanse i landslagsdrakta, for:

- Fotballen har ikke gjort så store framskritt, i alle fall ikke i Norge.

Onsdag vant Derby 2- 1 over Aston Villa i Premier League. Lars Bohinen mener sjøl han spilte en veldig god kamp. Og på tribunen hadde U21-trener Harald Aabrekk sagt han skulle sitte.

- Han ringte dagen før og sa han skulle komme, sier Bohinen.

Aabrekk kom ikke

Men: Tirsdag hadde Aabrekk mistet anledningen til å se Håvard Flo på grunn av tungt snøfall i Wolverhampton. I Derby gikk Lars Bohinen og ventet på sitt barn nummer to.

- Jeg kunne ikke riskikere enda en bomtur, sier Aabrekk.

Han så heller Leeds- Tottenham med enn å risikere å se Derby med Lars Bohinen på pappapermisjon. Men han tror ikke det svekker Bohinens sjanser til å bli tatt ut.

- Det beste hadde vært å se ham. Men Lars er klart i bildet. Vi har slett ikke glemt ham, han er med i vurderingen før hvert uttak. Er Lars i den formen han sier selv, så er det et pluss, sier speider Aabrekk.

Hard konkurranse

Borte mot Hellas 27. mars stiller Norge etter all sannsynlighet uten Kjetil Rekdal. Det kan gi rom for en ny midtbanespiller i troppen. Men Bohinen er klar over at konkurransen om plassene er hard.

- Det er gode spillere de andre også. Og jeg gidder ikke å sette meg sjøl opp mot andre spillere i avisa, sier han.

- Hva kan du tilføre dagens norske landslag?

- Det samme jeg har tilført i 48 landskamper før. Pluss at jeg altså mener jeg er enda mer stabil, sier Bohinen.

I dag får Derby besøk av Liverpool på Pride Park. Lars Bohinen er nøktern optimist:

- Liverpool er ikke akkurat noe formlag for tida, men det er ingen kamp å ta lett på. Jeg tror på seier, men uavgjort er kanskje et mer realistisk resultat.