KAMPEN MOT NEDRYKK: Sandefjord har slått Start 3-1, det hjelper sikkert ikke, men i teorien er det fortsatt håp. Og det er nok. For så lenge det er liv er alltid håp. Drama er det i hvert fall nok av. Foto: Bildbyrån
KAMPEN MOT NEDRYKK: Sandefjord har slått Start 3-1, det hjelper sikkert ikke, men i teorien er det fortsatt håp. Og det er nok. For så lenge det er liv er alltid håp. Drama er det i hvert fall nok av. Foto: BildbyrånVis mer

Det er ikke bare redaktøren av Fiskeribladet som risikerer å bli bitt bak

Nå er alle kamper årets viktigste

Tre lag kan rykke rett opp fra OBOS-ligaen, seks lag lever fortsatt farlig i Eliteserien. Et play off scenario med Aalesund-Start i finalen er nesten for godt til å være sant.

ALT KAN SKJE, det er ingen uderdrivelse. Du har hørt den før, ja, men en runde før serieslutt i OBOS-ligaen og to runder pluss Lillestrøm-Bodø/Glimt (i kveld) er det faktisk sånn at ingen scenarioer er utenkelig. Og så kan man jo velge seg det optimale når play off-finalen til Eliteserien 2019 spilles om noen uker.

Jeg velger Aalesund-Start.

Det er en kamp som vil være som snytt ut av Per Sandbergs karma-sms til redaktøren av Fiskeribladet.

BARE TANKEN PÅ Kjetil Rekdal i play off mot Aalesund er dramatisk. Skjer det vil det være en sjelden konfrontasjon over to kamper på fotballbanen, en konfrontasjon fyllt av revansjelyst ganger ti. Noen vil kalle det hat. For Kjetil Rekdal er ikke en mann som er flink til å legge ting bak seg, han vil alltid ha behov for å saldere gamle konti.

Han er på mange måter selve definisjonen på karma.

Har du en eller annen gang sparket Reka på leggen vil han alltid være der for bite deg bak.

PÅ TREDJEPLASS I OBOS-ligaen, og med formlaget Strømmen borte i siste serierunde, er det ikke vanskelig å se Aalesund i play off til Eliteserien. Serieleder Viking møter Kongsvinger hjemme om tre poeng til direkte opprykk. Mjøndalen skal til Florø, laget som rykket ned søndag, med det samme utgangspunktet.

FIRE OBOS-LAG starter play off før finalen spilles mot lag 14 i Eliteserien. Alle dører er helt åpne. Sogndal er jo der, de vet hva som skal til. I fjor rykket de ned gjennom play off-finalen (Ranheim). Men må man velge så må man velge, og siden vi er i november så velger jeg Aalesund.

Igjen - Aalesund-Start i play off-finalen.

Det ultimate dramaet.

Før serierunde 28, som avsluttes med Lillestrøm-Bodø/Glimt mandag kveld, så nedrykkstabellen slik ut:

 • 11 Strømsgodset 29 (0)
 • 12 Bodø/Glimt 29 (-3)
 • 13 Start 29 (-18)
 • 14 Lillestrøm 27 (-12)
 • 15 Stabæk 25 (-15)
 • 16 Sandefjord 19 (-23)

Etter runde 28, med de tre poengene til fordeling på Åråsen, ser den slik ut:

 • 11 Strømsgodset 29 (-2)
 • 12 Bodø/Glimt 29 (-3)
 • 13 Start 29 (-21)
 • 14 Lillestrøm 27 (-12)
 • 15 Stabæk 25 (-16)
 • 16 Sandefjord 22 (-20)

FORTAPTE SANDEFJORD SLO Start 4-1 og var det eneste av nedrykkslagene som vant. Det forandrer bare målforskjellene. Ellers er det status quo. Vinner Bodø/Glimt på Åråsen er de (nesten) ute av det. LSK-seier eller uavgjort holder fortsatt dørene åpne. Men Start har det tøffeste programmet i de to siste kampene, og tapet i Sanefjord var et skrell.

Der lå den store muligheten til å nå 32 poeng.

De var ikke i nærheten.

 • RUNDE 29: Bodø/Glimt-Vålerenga, Odd-Stabæk, Sarpsborg-Sandefjord, Start-Rosenborg, Strømsgodset-Lillestrøm.
 • RUNDE 30: Haugesund-Start, Lillestrøm-Kristiansund, Rosenborg-Bodø/Glimt, Sandefjord-Molde, Stabæk-Strømsgodset.

AAFK-START I play off finalen er ikke sansynlighetsberegnet. Den er ønsket på grunn av dramaet. Slike kamper kommer ikke rekende. Og trur du på den buddhistiske doktrinen om gjerningenes lov, der grunntanken er at alt vi velger og gjør leder til konsekvenser, avhengig av motivasjonen bak handlingene, skjønner du sikkert hva jeg mener.

Tror du ikke på karma skjønner du sikkert også hva jeg mener.