Nå er alt bare gøy

Kjetil Strand (25) nektet å høre på ekspertene som sa at karrieren kunne være over etter prolapsen i ryggen. Det handlet bare om når han skulle komme tilbake.

Dagbladet.no følger kampen mot Bosnia-Hercegovina direkte klokka 19.

DRAMMEN (Dagbladet): I kveld er han der: tilbake. Strand spiller fra start når Norge møter Bosnia-Hercegovina i kamp om EM-plass.

Uttaket virket som et viskelær på det vonde halvåret storskytteren har lagt bak seg - med smerter, operasjon og en slitsom rekonvalesens. Og et VM-sluttspill i Tunisia som gikk fyken.

-  Det er en sinnssyk tillitserklæring, og noe jeg setter stor pris på. Bare å ta meg med på denne samlingen har egentlig vært et sjansespill fra Gunnar Pettersen, sier en glad Strand til Dagbladet.

«GP» lot seg ikke imponere av Strand på de første dagene av samlingen, men etter stor framgang de siste dagene har han altså bestemt seg for å slippe til Danmarks-proffen fra start mot Bosnia-Hercegovina i Drammen i kveld. Da skal Norge skaffe seg et bra utgangspunkt foran neste helgs returmøte i Sarajevo.

Vinneren sammenlagt er klar for EM-sluttspillet i Sveits 26. januar- 5. februar 2006.

Ikke joker

Kjetil Strand hadde scoret 229 mål på 41 landskamper før han ble skadet, og det er nettopp skytterens fantastiske scoringsprosent med flagget på brystet som gjør ham nesten uunnværlig.

 GARANTIST: En Kjetil Strand i aksjon garanterer sju-åtte scoringer, mener landslagssjef Gunnar Pettersen. I kveld er Strand med fra start igjen. Håvard Tvedten (t.v.), Kenneth Klev og Steinar Ege. Foto: KRISTIN SVORTE
GARANTIST: En Kjetil Strand i aksjon garanterer sju-åtte scoringer, mener landslagssjef Gunnar Pettersen. I kveld er Strand med fra start igjen. Håvard Tvedten (t.v.), Kenneth Klev og Steinar Ege. Foto: KRISTIN SVORTE Vis mer

-  Jeg har ikke råd til ikke å ta sjansen på å starte med Strand. Han er nærmest en garantist for sju- åtte mål hver gang han spiller. Om han gjør en bra landskamp, vil det være utrolig sterkt med tanke på hvor lite han har vært med det siste halvåret, sier Gunnar Pettersen.

90 prosent sikker

Sist Strand spilte for Norge, var under en treningssamling i Sveits i november i fjor. I februar ble han ryggoperert, og siden har Bjerringbro-proffen stort sett ligget vannrett på sofaen.

-  Jeg spilte en omgang i kvalifiseringskamp for klubblaget for tre uker siden, og et kvarter i unionslandskampen mot Sverige sist helg. Det er det eneste jeg har foran kveldens kamp.

- Det er lenge siden jeg har vært så nervøs som nå før en kamp. Men det er også sjelden jeg har gledet meg så mye. Det blir fullt trøkk fra start, selv om ingen må forvente at jeg allerede nå er på samme nivå som før skaden. Hadde det vært så enkelt, kunne jeg jo sluttet å trene, smiler Kjetil Strand.
-  Foran kveldens batalje lover han norsk seier, og lover nesten at Bosnia ikke spolerer Norges EM-drøm i returkampen.

NERVØS: Det kribler i hendene til Kjetil Strand.