- Nå er alt mulig

- Was kann ich sage - ich habe kein pust, sier Nils Arne Eggen. Det er bare med en gang. For når det åpenbare spørsmålet som heter «kan dere vinne Champions League?» kommer, svarer gubben JA!

- Det ser ikke ut til at noen kan stoppe oss på vårt beste, sier Eggen. Og enda mer til nasjonal glede:

- Det som skjedde her er mye større enn seieren i Milano (2-1), fortsetter Nils Arne Eggen. - Denne kampen her skaper virkelig historie. Og om den er større enn landslagets seier over Brasil - hvem vet.

- Det er i hvert fall fullt mulig å sammenlikne denne bragden med det som skjedde i Marseille.

På Rosenborgs desidert største kveld stilte Nils Arne Eggen på pressekonferansen i mørke benklær med press. Grunn: Han hadde brukt litt ekstra tid i garderoben. Og det er nytt for en mann som normalt ikke kan vente med å få ut det han mener.

Og:

Det er veldig naturlig.

Historiske

- Hva skal jeg si om disse spillerne, sier RBK-faderen ydmykt. - Jo - de stopper aldri å imponere meg. Og jeg sa det til dem da vi gikk en tur før kampen - vi pleier nemlig å gjøre det i Rosenborg - at hvis dere tar tre poeng her, så er dere historiske.

- Og så var det akkurat det de gjorde.

Hvilket betyr at Rosenborg har passert et hinder bare de færreste trodde var mulig. I første forsøk på tysk jord slo de Bundesliga-lederen, og et lag som ikke har tapt på 19 hjemmekamper, uten problemer. Det handlet ikke om magi, men om å vinne ballen i gunstige posisjoner.

Litt flaks

Første gangen en slik ballvinning ga resultat, var det Bent Skammelsrud som plukket opp læret. Etter 17 minutter, og midt på banen, tok han det vinnende steget foran. Han spilte John Carew, som med en enkel liten berøring forlenget pasningen til Jan Derek Sørensen.

Dermed sto det 0-1.

- Vi hadde flaks med det målet, innrømmer Eggen. - Det var jo offside på han Derek. Men sånn er fotballen - noen ganger går det din vei.

Etter det første målet fortsatte alt i samme retning.

- Jeg var sikker da Derek slo inn 2-0, sier Eggen. - Eller kanskje ikke sikker da, men i hvert fall veldig trygg. For tyskerne hadde problemer de, og det var vi som styrte kampen. Og på 3-0 ble det jo enveiskjøring.

Einbahnstrasse

Det siste ordet heter einbahnstrasse på tysk. Nils Arne Eggen suger på det i tysk oversettelse og liker både bokstavene og måten det uttales på. For hvem har reist fra Dortmunds dype koloss av stål og betong i visshet om at de har kjørt det tyske mesterlaget i grøfta.

Ingen.

- Vi var godt forberedt, sier Nils Arne Eggen. Underforstått: Det var ikke bare tidlig offside-flaks og god glid.

  • I natt feiret Rosenborg bragden med måte. De gjør alltid det. For sjøl på klubbens største dag var det ingen som tok av. Man gjør ikke sånt i Rosenborg.

- Vi er fortsatt ydmyke, sier Eggen. - Vi er alltid det. Men vi er stolte også - veldig stolte.

- Og veldig glade.

JUBEL: Rosenborg og Nils Arne Eggen er klar for mellomrunden i Champions League.