Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå er alt mulig

Lillestrøm-helt Michael Mifsud lovprises av Uwe Rösler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm-Brann 2-0.

Fra starten av onsdagens kamp var det både regn og sol på Åråsen stadion, og ifølge sagnet skal det finnes gull der regnbuen ender.

Lagene på banen håper derimot at det skal vente gull i enden av sesongen, og onsdagens kamp var et oppgjør mellom lagene som har vært to av de heteste gullkandidatene store deler av året.

To seine Mifsud-mål sørger for at situasjonen fortsatt er sånn.

- Jeg er i fyr og flamme. Nå er alt mulig, og jeg er optimistisk med tanke på den videre sesongen, sier matchvinneren til Dagbladet.no.

«Luftas baron»
Han har gull i blikket idet han blir klappet på skuldra av en passerende Charlie Miller.

Kampen så ut til å ende ut med uavgjort helt til banens minste spiller steg til værs etter et glimrende innlegg fra Dan Anton Johansen på høyre kant i det 83. minutt.
Mifsud headet ballen uttakbart opp i venstre kryss.

- Det er ikke nødvendig å være høy for å være en god hodespiller. En del av de høye spillerne header jo aldri, smiler spilleren som scoret tre mål med hodet forrige sesong.

image: - Nå er alt mulig

Raskt mål

Deretter rakk Brann så vidt å ta avspark, før Mifsud igjen var på ferde. Robert Koren fant lagkameraten med en flott frispilling, og han hadde ingen problemer med å sette ballen nede til venstre i mål.

- Det er alltid godt å score, men det ødelegger sjølsagt ikke opplevelsen at det skjer så seint i kampen, smiler Mifsud.

Han legger ikke skjul på at han ønsker seg til en større klubb, men vil ikke si noe nærmere om når dette kan skje.

Uwe Rösler håper nok på sin side at dette ikke skjer i det hele tatt, og han var full av lovord etter kampen.

- Mifsud strakte ut laget

- Michael preget kampen sterkt, også sett bort fra scoringen. Tempoet hans bidro til å strekke ut Brann-laget, sier treneren, som sjølsagt var svært fornøyd med utfallet av kveldens kamp.

- Vi trengte denne seieren, for den gir sjøltillit foran det som skal skje i fortsettelsen, sier en lettet Rösler.

DAGENS MANN: Med to mål på et minutt i slutten av kampen ble Michael Mifsud den store helten da LSK slo Brann. Foto: Scanpix
DAGENS MANN: Med to mål på et minutt i slutten av kampen ble Michael Mifsud den store helten da LSK slo Brann. Foto: Scanpix Vis mer

I Brann-leiren hadde de ikke like god grunn til å smile, men kaptein Martin Andresen bedyrer at de ikke blir nervøse av dette tapet.

- Vi har ikke hatt for vane å tape, og det skal heller ikke bli noen vane nå. Derfor ser vi oss ikke nervøst over skuldra, sier den rutinerte midtbanespilleren.

LSK best i gang

Før kampstart lå Lillestrøm ni poeng bak serieleder Brann, som på sin side hadde én kamp mer spilt.

Lillestrøm hadde dermed mest å vinne - og tape, og det var også hjemmelaget som gikk friskest ut fra start.

Men det var Brann som fikk kampens første store sjanse, og den var da også virkelig stor:

Robbie Winters vendte opp og skjøt fra 20 meters hold. Skuddet smalt i tverrligger, og spratt så ned i ryggen på Heinz Müller. Keeperen fikk kontroll før noen kom på returen.

Solide lag
Lillestrøms største sjanse i første omgang kom da Oliver Occean kjempet seg fri ved hjelp av det som ville blitt kalt brøyt i håndball.

Under kraftig press satte han ballen utenfor mål fra kort hold, i det 33. minutt.

For øvrig var omgangen preget av at begge lag viste fram soliditeten som gjør at de kjemper i toppen.

Andre omgang bar mer preg av at begge lag turte mindre, og det hele endte etter hvert i en skikkelig stillingskrig.

Første målet vant

Kampbildet tydet på at det laget som scoret først, ville vinne, noe også Brann-trener Mons Ivar Mjelde påpeker etter kampslutt.

- Det lå i kortene at det laget som scoret først, ville få en kjempefordel. Dessverre ble dette dem, og jeg er fryktelig skuffet, sier Mjelde.

Men situasjonen kunne fort sett annerledes ut. Brann fikk en god mulighet da Bengt Sæternes kastet seg fram ved bakre stolpe i det 77. minutt.

Men Heinz Müller kom ut og gjorde seg stor, og vant duellen med den tidligere Belgia-proffen.

Gullsesong

Lillestrøm slet på sin side med å skape sjanser fra starten av omgangen, men bare til Michael Mifsud kom på banen i det 54. minutt.

Han skapte til dels kaos i bortelagets forsvar, og rett før slutt sikret han altså hjemmeseier med to mål på ett minutt.

Med dette har «Fugla» redusert avstanden til Brann til seks poeng, fortsatt med én kamp mindre spilt.

Så gjenstår det å se om det ligger gull og venter i enden av sesongen for Lillestrøm.