MED I KAMPEN: Sjakktoppene spiller i disse dager om retten til å utfordre Magnus Carlsen om VM-tittelen. I øyeblikket leder Vishy Anand (t.h.) kandidatturneringen i Khanty-Mansijsk. Her fra et parti under VM-kampen mellom Carlsen og Anand sist høst. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
MED I KAMPEN: Sjakktoppene spiller i disse dager om retten til å utfordre Magnus Carlsen om VM-tittelen. I øyeblikket leder Vishy Anand (t.h.) kandidatturneringen i Khanty-Mansijsk. Her fra et parti under VM-kampen mellom Carlsen og Anand sist høst. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

Nå er Anand alene på topp i kandidatturneringen

De andre i teten spilte remis.

(Dagbladet): I dag ble den tredje runden i kandidatturneringen i sjakk spilt i russiske Khanty-Mansijsk. Åtte mann kjemper om retten til å utfordre Magnus Carlsen om verdensmestertittelen seinere i år.

Etter dagens runde er tidligere verdensmester Viswanathan Anand alene i ledelsen med 2½ poeng. Han slo aserbajdsjanske Shakrijar Mamadijarov, mens russerne Peter Svidler og Vladimir Kramnik spilte remis.

De to ligger dermed et halvt poeng bak Anand i sammendraget. Når det er sagt, er det fortsatt tidlig i turneringen. Alle møter alle to ganger, så det skal spilles totalt 14 runder.

Anand overrasket allerede i første runde torsdag, da han slo Levon Aronian fra Armenia.

For mens Magnus Carlsen har en suveren førsteplass på verdensrankingen, har Aronian en nesten like suveren andreplass.

- Det er veldig overraskende. Spesielt etter den enorme nedturen i VM har jeg tenkt at Anands karriere synger på det siste verset. Men nå gjorde han det ingen forventet, sa stormester og NRKs VM-ekspert Torstein Bae til Dagbladet på torsdag.

Aronian spilte i dag remis med svarte brikker mot bulgarske Topalov Veselin.

Aronian er sammen med Kramnik favoritter til å vinne turneringen og utfordre Carlsen. Men «Tigeren fra Madras» har åpenbart ikke gitt opp helt ennå.