Nå er Beckham midtpunktet

David Beckham mener han har bevist at han ikke ble hentet til Real Madrid for å selge drakter. Nå er han midtpunktet også på banen.

Navnet David Beckham var i Manchester United ensbetydende med unaturlig vakre innlegg fra høyrekanten, men på verdens beste fotballag brukes ballmagikeren sentralt på midtbanen. Real Madrid har plassert Englands landslagskaptein midt i hjertet av stjernegalleriet på Santiago Bernabeu, noe hovedpersonen selv er meget fornøyd med.

- Å bli flyttet inn i midten har fått meg til å prestere, det har hjulpet meg mye, forteller Beckham til Sky Sports.

Hvorfor?

- Det gjør at jeg har mer ball og er mer involvert i spillet.

- Har blitt bedre

Beckham føler han har fått et nytt liv på fotballbanen i den spanske hovedstaden, og synes ting går etter planen i Primera Liga.

- Jeg tror jeg har blitt en bedre fotballspiller. Har jeg det, så har jeg lyktes med det jeg ønsket, sier klodens mest berømte idrettsutøver.

- Fotball er en utfordring nå om dagen fordi alle lag vi møter er vanskelige å spille mot, men jeg setter pris på utfordringen, sier Beckham, som tror mye av det enorme presset han har opplevd løsnet da han scoret sitt første mål for sin ferske klubb:

- Det målet var viktig. Folk var veldig oppmerksom på meg som spiller og person - de trodde jeg var kommet hit for å selge trøyer.

Det har han da også gjort. De 290 millionene United forlangte blir mindre og mindre for hver eneste overdådige skrupasning som forlater Spanias vakreste høyrebein. Og selv om en skulle tro at hver eneste Beckham-berøring kommer fra en utømmelig kilde med fotballmagi, var 28-åringen redd for ikke å prestere i nye omgivelser.

- Det er vanskelig å komme fra en klubb som Manchester United og så skulle fortsette å spille godt på et så høyt nivå, sier Beckham.

Det trenger han ikke bekymre seg for lenger.

STJERNESKINN: Real Madrids kanskje tre største stjerner: Raul (t.v.), Beckham og Zidane. Og Beckham er i ferd med å blie t naturlig midtpunkt.