HELT: Christian Benteke ble den store helten mot Tottenham med kampens eneste scoring. Foto:
Action Images via Reuters / John Sibley
HELT: Christian Benteke ble den store helten mot Tottenham med kampens eneste scoring. Foto: Action Images via Reuters / John SibleyVis mer

Nå er Benteke ustoppelig igjen. Fikk Tottenham-supporterne til å pipe

Scoret sitt åttende mål på seks kamper.

Tottenham - Aston Villa 0-1
(Dagbladet): Hvis Tottenham skulle ha noe som helst håp om spill i Champions League neste sesong måtte Aston Villa slås hjemme på White Hart Line.

Den oppgaven hadde vært langt enklere om ikke skadeforfulgte Christian Benteke omsider har funnet tilbake til storformen igjen.

Den belgiske kraftspissen klarte noe ingen andre klarte på White Hart Lane lørdag ettermiddag: Benteke scoret kampens eneste mål og kan bli redningen for Aston Villa i kampen for å unngå nedrykk.

Matchvinnerscoringen til 24-åringen var Bentekes åttende mål de siste seks kampene og fremprovoserte stor frustrasjon hos hjemmefansen.

Skuffet fansen Tottenham styrte mye av banespillet, men kom aldri skikkelig i gang i dette oppgjøret.

Spurs har i blant en lei tendens til å slite på hjemmebane mot presumptivt svakere motstand, mens Villa har overrasket mange gode lag med lynraske kontringer på fremmed gress.

Nettopp slik artet 1. omgangen seg. Tottenham var tafatte og skapte minimalt foran egne fans, mens Villa var farlige og dyktige på overganger.

Benteke i superform Etter 35 minutter kunne de kontringssterke gjestene juble for scoring.

Formsterke Christian Benteke har virkelig fått det til å svinge i det siste, og da belgieren tok sats i Tottenhams 16-meter kunne ingen hindre kraftspissen i å sende gjestene i ledelsen.

Det var Bentekes åttende scoring på de seks siste kampene og tiende totalt i en høyst variabel sesong for den skadeforfulgte targetspissen.

På overtid i 1. omgang holdt spissmakker Gabriel Agbonlahor på å doble Villas ledelse, men hurtigtogets lure skudd smalt i stolpen.

Lite minneverdig Det som skjedde etter pause var særdeles lite minneverdig. Tottenham hadde som ventet majoriteten av ballinnhavet, men sjanser ble det lite av.

Riktignok hadde vertene en rekke cornere og et visst trykk mot Brad Guzan og Villa-målet, men gjestene følte seg nok ikke veldig truet.

Omgangen må ha føltes veldig frustrerende for hjemmefansen, som brukte mye energi på å pipe og bue.

Det var forståelig nok, for Tottenham skapte omtrent nada av målsjanser. Selv ikke sju overtidsminutter hjalp Spurs.