Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå er bronsemedaljen til Johnsrud Sundby trygg

Russland dropper anken til CAS.

 BEHOLDER:  Martin Johnsrud Sundbys OL-bronsemedalje er trygg. Russland anker likevel ikke skiathloninspurten til Idrettens voldgiftsrett (CAS). Foto: AP Photo / Matthias Schrader / NTB Scanpix
BEHOLDER: Martin Johnsrud Sundbys OL-bronsemedalje er trygg. Russland anker likevel ikke skiathloninspurten til Idrettens voldgiftsrett (CAS). Foto: AP Photo / Matthias Schrader / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Johnsrud Sundbys OL-bronsemedalje er trygg. Russland anker likevel ikke skiathloninspurten til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Det meldte landets OL-komité onsdag, ifølge nettstedet R-sport.

Russlands langrennspresident Jelena Välbe sa tirsdag at saken ville bli anket inn for CAS etter at FIS hadde avvist både den opprinnelige protesten og anken til det internasjonale skiforbundets appellkommisjon.

Russerne mente at Sundby burde vært diskvalifisert fordi han regelstridig byttet korridor i innspurten og hindret hjemmefavoritten Maxim Vylegzjanin.

Juryen valgte å gi Sundby en skriftlig advarsel for regelbruddet, men diskvalifiserte ham ikke fordi det ble vurdert at han ville slått Vylegzjanin uansett. Det er i tråd med forbundets regelverk.

Appellkommisjonen kom til samme konklusjon og avviste anken.

Russlands OL-komité slo onsdag fast at det vil være fåfengt å ta saken videre til CAS.

- En klage til Idrettens voldgiftsrett er mulig bare i konflikter der det kan hevdes feil regel- eller lovanvendelse. Å se på konflikter som inntreffer i konkurranse og er av rent sportslig karakter ligger ikke under CAS' jurisdiksjon, står det i en uttalelse på komiteens nettsted.

Sundby uttrykte tidligere onsdag forståelse for at russerne ønsket å forfølge saken så langt det lot seg gjøre, men nå bør saken være ute av verden for godt.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!