KOSOVOKLAR: Bersant Celina ønsker å spille for Kosovo, og nå er landet også Uefa-medlem. FOTO: SCANPIX/James Marsh/BPI/REX
KOSOVOKLAR: Bersant Celina ønsker å spille for Kosovo, og nå er landet også Uefa-medlem. FOTO: SCANPIX/James Marsh/BPI/REXVis mer

Nå er Celina hundre prosent tapt for Norge

Kosovo tatt opp i Uefa.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har godkjent Kosovo som forbundets 55. medlemsland. Avgjørelsen ble tatt på kongressen tirsdag.

Det betyr at stortalentet Bersant Celina (19) er hundre prosent tapt for det norske landslaget. Manchester City-spilleren har lenge vært klar på at han vil spille for Kosovo om de blir tatt opp i UEFA.

Overfor NRK bekrefter faren, Edvar Celina, at det er uaktuelt å spille for Norge.

Det var en avstemning med simpelt flertall blant de 54 medlemslandene som gjorde at fotballen i Kosovo ble tatt inn i varmen. 28 stemte for og 24 mot, men fire stemmers overvekt var mer enn nok til å sikre landet plass i UEFA.

Før avstemningen ble det er kraftig diskusjon om hvorvidt Kosovo skulle bli tatt inn som medlem eller ikke. Det var Serbia som ledet an i opposisjonen i den kontroversielle debatten.

Nå kommer Kosovo også til å bli tatt opp i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i løpet av kort tid. Mye tyder også på at landet kan få plass i kvalifiseringen til VM i 2018 som starter i september.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.