Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå er Dallas én seier unna NBA-tittelen

Kan vinne for første gang noensinne.

PÅ OPPLØPSSIDA: Shawn Marion og resten av Dallas Mavericks kan lukte den historiske triumfen etter seieren over Miami Heat i natt.Foto: SCANPIX/EPA/LARRY W. SMITH CORBIS
PÅ OPPLØPSSIDA: Shawn Marion og resten av Dallas Mavericks kan lukte den historiske triumfen etter seieren over Miami Heat i natt.Foto: SCANPIX/EPA/LARRY W. SMITH CORBIS Vis mer

Dallas Mavericks er på full fart mot sin første NBA-tittel noensinne etter 112-103 i finalekamp fem mot Miami Heat.

Dermed trenger Dallas bare én seier før de vinner årets finale i den nordamerikanske basketballserien. Årets finale er en reprise fra 2006 da Miami avgjorde etter seks kamper.

Etter 31 år uten triumf kan NBA-tittelen omsider komme til Dallas. Hele 19 av 26 lag som har vunnet kamp fem etter stillingen 2-2 i kamper har sikret seg det gjeveste trofeet.

Dirk Kowitzki hadde ristet av seg sykdom og satte 29 poeng, mens Jason Terry fulgte opp med 21 da Dallas Mavericks gikk opp i 3-2 i kamper.

Wade slet
- Vi er et lag som aldri lar oss knekke. Hele sluttspillet har bestått av tøffe kamper. Dette er ikke over, for det blir bare enda tøffere, men vi er klare, sa Terry.

- Vi vil forsøke å avgjøre dette på første forsøk (i finale nummer seks). Dette er vår sjanse. Jeg følte meg i bra slag, var i fin rytme og spilte aggressivt. Dette må vi prøve å fortsette med. Vi er ikke fornøyd med forsvarsspillet, men jeg har sagt hva som skjer når vi scorer mer enn 100 poeng, fortsatte Terry.

Hos Miami måtte stjernen Dwyane Wade spille tross skade. Han vartet opp med 23 poeng og var sitt lags mest effektive spiller selv om han et par ganger måtte til behandling. I de tre første kampene dominerte Miami mye, men i de to siste kampene har lagets spill vært skuffende.

- Jeg vil ikke snakke om skadene. Jeg kom tilbake og fullført kampen. Jeg blir bra til søndag, sa Wade.

Blek LeBron
Etter mye defensivt spill i de fire første finalekampene bød kamp fem på mer underholdning og mange skudd. Heller ikke denne gangen imponerte LeBron James for Heat. Han var mer produktiv enn i forrige kamp der han leverte karriereverste i sluttspillet med åtte poeng. 17 poeng ble det denne gangen.

Sjette kamp spilles søndag, eventuelt sjuende kamp tirsdag.

- Vi må angripe søndagens kamp som om den er den sjuende, mente Mavericks-stjernen Nowitzki.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media