STØTTEERKLÆRING: Jose Mourinho støtter sin venn Claudio Ranieri, og sier at det er sånn fortballen har blitt. Her fra en kamp i fjor. Foto: PA Photos.
STØTTEERKLÆRING: Jose Mourinho støtter sin venn Claudio Ranieri, og sier at det er sånn fortballen har blitt. Her fra en kamp i fjor. Foto: PA Photos.Vis mer

Claudio Ranieri sparket i Leicester

Nå er de begge blitt en del av den triste Premier League-statistikken: - Slik er den nye fotballen

Mourinho med støttemelding. Samtidig raser fotballverden mot Ranieri-sparkingen.

(Dagbladet): I fjor gjorde Claudio Ranieri det helt utrolige.

Alle hadde dømt Leicester nord og ned. I stedet gjorde den karismatiske italieneren det helt utrolige og tok «revene» til seriegull. Det er bare ni måneder siden han gjennomførte det som blir kalt den største prestasjonen i engelsk fotball noensinne.

Nå er han ferdig.

Det annonserte Leicester på sine hjemmesider torsdag kveld. Det etter en lang periode med nedslående resultater, spesielt i den hjemlige ligaen, der klubben står med bare 21 poeng på 20 kamper, og er bare ett poeng unna nedrykksstreken.

- Claudio ledet klubben til den største triumfen i klubbens 133 år lange historie forrige sesong. Hans status som den mest suksessfulle Leicester-manageren i historien er ubestridt, heter det fra klubben.

De beskriver avgjørelsen som smertefull, men nødvendig.

Den triste statistikken

Likevel er det nå slutt for den sjarmerende 65-åringen, som er godt likt i hele fotball-England.

Én av dem som kommer med en ektefølt støtteerklæring til Ranieri, er Manchester United-manager José Mourinho.

- Engelsk mester og årets manager i FIFA sparket. Slik er den nye fotballen, Claudio. Fortsett å smile, min venn, ingen kan slette historien du skrev.

Slik lyders hilsenen fra Mourinho, som vet hva han snakker om. Sesongen før Leicesters usannsynlige seriegull, vant Mourinho ligaen med Chelsea med åtte poeng.

Etter en katastrofal start på fjorårssesongen, lå Chelsea ett poeng over nedrykksstreken etter 16 kamper. Mourinho klarte på ingen måter å levere med Chelseas stjernegalleri, og fikk sparken bare sju måneder etter å ha vunnet Premier League.

- Utilgivelig

For fotballekspert og Leicester-legende Gary Lineker, er sparkingen helt uforståelig.

- Etter alt det Claudio Ranieri har gjort for Leicester City. Å sparke han nå er uforklarlig, utilgivelig og fryktelig trist, skriver Lineker på Twitter.

Lineker har i etterkant postet et bilde på Instagram med en italiensk hilsning, der han takker Ranieri for alt han har gjort for klubben.

Med sparkingen av Mourinho i minne, spøker den tidligere Manchester United-spilleren Gary Neville med at Chelsea-manager Antonio Conte er den neste i rekka til å få sparken.

Tar gull - får sparken

Ranieri ble nemlig en del av flere managere som har fått sparken sesongen etter de vant seriegull. Også Roberto Mancini i Manchester City fikk sparken 14. mai 2013 - på årsdagen etter å ha vunnet Premier League.

Status for de siste fem åras Premier League-vinnende managere er dermed som følgende:

Roberto Mancini (Manchester City 2011/2012): Sparken

Sir Alex Ferguson (Manchester United 2012/2013): Pensjonert

Mauel Pellegrini (Manchester City 2013/2014): Sparken

José Mourinho (Chelsea 2014/2015): Sparken

Claudio Ranieri (Leicester 2015/2016): Sparken