Angst blant fotballspillere

Nå er de blitt modige rundt Carew. For plutselig snakker heltene om angst

Det er TV-serien «Heimebane» som ser hva som skjer i norsk fotball.

NYDELIG OM FOTBALL OG ANGST: Axel Bøyum som det skakkjørte stortalentet Adrian Austnes, har sammen med John Carew, et knippe glitrende medspillere og et presist manus allerede gjort TV-serien "Heimebane" til årets seriemester. Og angst til et naturlig samtaleemne i garderoben. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix
NYDELIG OM FOTBALL OG ANGST: Axel Bøyum som det skakkjørte stortalentet Adrian Austnes, har sammen med John Carew, et knippe glitrende medspillere og et presist manus allerede gjort TV-serien "Heimebane" til årets seriemester. Og angst til et naturlig samtaleemne i garderoben. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SELV etter bare åtte spilte runder er det ingen tvil om at «Heimebane» blir årets seriemester. I hvert fall i avdelingen for troverdig samtidsdramatikk. For manusforfatter Johan Fasting og alle hjelperne hans har sett og forklart den endringen som skjer i toppidretten vår mot et stadig mer inkluderende, ærlig elitemiljø. Den ganske enkle medmenneskeligheten som gjør at det er blitt greit å snakke om det meste i garderoben.

Også om det som før ble sett på som en svakhet for dem som hadde tenkt å vinne.

Som for eksempel angst.

I TV-SPRÅKET på «Heimebane» ble angsten konfrontert i siste episode da det selvplagete vidunderbarnet Adrian Austnes snek seg til et straffespark og scoret for liksomlaget Varg IL i cupens kvartfinale mot virkelighetens Vålerenga.

Det å tørre å ta det straffesparket var et nødvendig steg for Adrian på veien vekk fra pappas forventningspress. I serien var faren Vålerenga-trener og prototypen på en alt for ambisiøs fotballpappa som hadde reist vekk sønnens barndom på jakt etter europeiske fotballklubber store nok til å realisere vidunderbarnets talent. Og pappas drømmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer