Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå er de rangert som verdens beste

Kanonsommeren har sendt gutta til topps.

VERDENS BESTE: Etter en kanonsommer på banen er Anders Mol (t.v.) og makker Christian Sørum rangert som verdens beste. Foto: Peter Schneider/Keystone via AP
VERDENS BESTE: Etter en kanonsommer på banen er Anders Mol (t.v.) og makker Christian Sørum rangert som verdens beste. Foto: Peter Schneider/Keystone via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Mol og Christian Sørum har vartet opp med 19 strake seiere og tre finaletriumfer i sommer. Nå er de rangert som verdens beste sandvolleyballpar.

De siste ukene har vært surrealistiske for den unge sandvolleyballduoen. Søndag tok de sin tredje strake finaleseier med gull i majorturneringen i Wien.

To uker før tok de Norges første EM-gull siden 1997. En uke i forveien vant de majorturneringen i Gstaad.

Mandag ble det klart at den norske duoen klatrer til førsteplass på verdensrankingen.

- Det er merkelig å si det, men nå er vi det beste laget i verden. Det laget som alle har lyst til å slå. Det er en ære, sier Anders Mol til VG.

21-årige Mol og 22-årige Sørum har tatt sandvolleyballverden med storm de siste ukene. Duoen har vartet opp med 19 strake seiere, og mye tyder på en ny gullperiode for norsk sandvolleyball.

- Nå må jeg roe meg ned. Det er en vanvittig prestasjon. De har stupt inn i volleyballverden og virkelig rocka det. Jeg tror ingen har vunnet tre så store turneringer på rad. Det er ufattelig imponerende på det nivået. Jeg er målløs, sa trener og Anders' far Kåre Mol til NTB etter triumfen i Wien søndag.