Kylian Mbappé:

Nå er de snart «gratis»

Nå er det en bråte spillere som bare har seks måneder igjen av kontrakten. Det betyr at flere av verdens største fotballstjerner kan skrive for nye klubber vederlagsfritt.

FRITT VILT: Både Paul Pogba og Kylian Mbappé står uten kontrakter med sine klubber sommeren 2022. Foto: Mehdi Taamallah/NurPhoto/Shutterstock
FRITT VILT: Både Paul Pogba og Kylian Mbappé står uten kontrakter med sine klubber sommeren 2022. Foto: Mehdi Taamallah/NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Overgangsvinduet åpnet igjen på årets første dag i 2022, og spekulasjonene hagler rundt flere av de største spillerne i verden.

Men selv om det kanskje ikke er verdt å tro at altfor mange av dem bytter klubb i vintervinduet, er det en rekke av verdens største stjerner som vil være tilgjengelig på før-kontrakter.

Det har seg nemlig sånn at når man bare har seks måneder igjen av sin kontrakt, så kan man fritt diskutere med en potensielt ny klubb. Dermed kan fort noen av de store profilene sikre seg store overganger lenge før sommeren.

Ajax-profiler forsvinner?

Blant de største profilene finner vi en av Manchester Uniteds største stjerner, samt en profil Real Madrid har ligget langflate etter i flere år.

Her er «startoppstillingen» over superstjerner som fra 1. januar 2022 kan signere for ny klubb inn mot sesongen 2022/2023:

André Onana
Posisjon: Keeper
Klubb: Ajax
Koblet til: Inter, Barcelona

Den kamerunske landslagskeeperen har i en lengre periode vært et hett tema i den nederlandske hovedstaden. Han har ikke ønsket å signere ny kontrakt, hvilket har blitt møtt med irritasjon i Ajax.

Nylig bekreftet Ajax-direktør Edwin van der Sar ar de anser stjernekeeperen som tapt, og at det var skuffende da Ajax hadde stått med Onana gjennom en tøff dopingsak, der Onana ble utestengt i et år for bruk av et ulovlig stoff.

Ifølge overgangsguruen Fabrizio Romano er det Inter som er neste stoppested og Onana skal ha bestått en legestest. De skal ha sett seg ut kameruneren som erstatter for Samir Handanovic, som også står uten kontrakt sommeren 2022.

AVSKJEDSKLEM: Både André Onana og Noussair Mazraoui er inne i sine siste måneder som Ajax-spillere. Foto: AP Photo/Armando Franca
AVSKJEDSKLEM: Både André Onana og Noussair Mazraoui er inne i sine siste måneder som Ajax-spillere. Foto: AP Photo/Armando Franca Vis mer

Noussair Mazraoui
Posisjon: Høyreback
Klubb: Ajax
Koblet til: Barcelona

Det har den siste tiden blitt nevnt hyppigere og hyppigere i spansk presse at 24-åringen og Barcelona er enige om en avtale fra og med sommeren 2022.

Marokkanske Nazraoui var en av de mest framtredende spillerne på Ajax-laget som nesten tok seg til Champions League-finale sesongen 2018/2019, og har siden blitt værende i Amsterdam.

Sommeren 2022 ser det uansett ut til å endre seg, og det er verdt å tro at det fort er Barcelona som er neste stoppested for marokkaneren.

Antonio Rüdiger
Posisjon: Midtstopper
Klubb: Chelsea
Koblet til: Real Madrid, Manchester United

Denne sesongen har den tyske landslagsstopperen vist seg helt vital i et Chelsea-forsvar som har låst igjen bakover. Dette har sammenfalt med det siste kontraktsåret for Rüdiger.

Han har allerede vært å finne på forsiden av Marca, og hevdet som forsterkningen Real Madrid ønsker seg. Den spanske hovedstadsklubben signerte David Alaba fra Bayern München på en liknende avtale forrige sommer, og skal øyne Rüdiger sommeren 2022.

Noe mer oppsiktsvekkende er det at Christian Falk, en av de mer troverdige i den tyske avisa SportBild, nylig har hevdet at Manchester United, gjennom deres tyske trener Ralf Ragnick, også skal ha kastet seg inn i kampen om Rüdiger.

KONTRAKTEN LØPER UT: Antonio Rüdiger. Foto: Javier Garcia/Shutterstock
KONTRAKTEN LØPER UT: Antonio Rüdiger. Foto: Javier Garcia/Shutterstock Vis mer

Niklas Süle
Posisjon: Midtstopper
Klubb: Bayern München
Koblet til: Newcastle, Chelsea

I sin tid ansett som et av de største stoppertalentene i verden, men i Bayern München har han aldri helt tatt steget opp blant de beste. Til sommeren kan han flytte på seg, selv om det rapporteres at Bayern vil beholde ham.

Har ved flere anledninger vært nevnt som en av de mer profilerte spillerne Newcastle ønsker til å starte sin nye satsing under saudiarabisk eierskap.

Det har den siste tiden også blomstret opp rykter om at Chelsea vil være interesserte dersom tidligere nevnte Rüdiger forsvinner ut dørene samme sommer.

Marcelo
Posisjon: Venstreback
Klubb: Real Madrid
Koblet til: Cruzeiro

Real Madrids legendariske brasilianer har rukket å bli 33 år gammel, og fases mer og mer ut av det spanske hovedstadslaget. Det er derfor verdt å tenke at han fort forsvinner når kontrakten går ut til sommeren.

Selv om han i flere sesonger er blitt nevnt som en mulig forsterkning for Juventus, så er det største ryktet nå er at han fort kan være aktuell for Cruzeiro i Brasil.

Årsak? Klubben har nylig blitt kjøpt opp av Ronaldo. Den brasilianske VM-helten fra 2002 skal derfor ha sett seg ut sin landsmann som en bærebjelke for den tradisjonsrike klubben.

Endelig en vei ut for Pogba?

Marcelo Brozovic
Posisjon: Defensiv midtbanespiller
Klubb: Inter
Koblet til: Manchester United, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain

«Epic Brozo» går inn i sine siste måneder som Inter-spiller, og ifølge blant andre Fabrizio Romano har Inter kastet seg rundt i flere desperate forsøk på å sikre seg ankermannen sin.

Brozovic har blitt ansett som hjernen bak laget som vant Serie A-tittelen i 2020/2021-sesongen, og var fast inventar på det kroatiske landslaget i en årrekke, sammen med typer som Luka Modric og Ivan Rakitic.

Manchester United er gjerne en klubb som nevnes i italienske medier som en mulig destinasjon. Det samme går for Atlético Madrid. PSG har også dukket opp i flere rapporter, og det ser ut til at kampen om Brozovic fort kan bli en som preger nyhetsbildet i tiden framover.

RIVALER: Både Franck Kessie og Marcelo Brozovic står uten kontrakt sommeren 2022. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini
RIVALER: Både Franck Kessie og Marcelo Brozovic står uten kontrakt sommeren 2022. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini Vis mer

Paul Pogba
Posisjon: Sentral midtbanespiller
Klubb: Manchester United
Koblet til: Juventus, Real Madrid

Det virker ikke som det går en sesong der ikke Paul Pogba kobles vekk fra Manchester United. Og sommeren 2022 har ikke stort annet valg enn å dra, dersom ikke kontrakten forlenges.

Det er ryktet at United fremdeles vurderer å gjøre et framstøt for å forlenge avtalen, men agent Mino Raiola anses fremdeles som en av de vanskeligste å forhandle med.

I tur og orden nevnes Real Madrid og Juventus som klubber Pogba vil være aktuell for skulle han gå ut av kontrakt med United. Førstnevnte var interesserte sommeren 2016, da Pogba gikk til United, og Juventus er, som kjent, klubben franskmannen forlot til fordel for United.

Franck Kessie
Posisjon: Sentral midtbanespiller
Klubb: AC Milan
Koblet til: Manchester United, Real Madrid, Barcelona

Ivorianeren har vært en åpenbaring de siste sesongene i AC Milan, og er fort en av spillerne klubben på San Siro vil gjøre mye for å beholde også de neste sesongene.

Likevel har 25-åringen gjort det klart ved et par anledninger at hans store drøm er å spille for Manchester United. Skulle tidligere nevnte Pogba dra, er fort Kessie en mann som vil bli koblet i enda større grad med United.

Spanske AS har tidligere hevdet at både Barcelona og Real Madrid har siktet seg ut Kessie som mulige forsterkninger inn mot sesongen 2022/2023.

Ousmane Dembélé
Posisjon: Høyrekant
Klubb: Barcelona
Koblet til: Manchester United, Newcastle, Juventus

Franske Dembélé har tidvis vist hvilken enorm spiller som bor i ham, men skader og utenomsportslig bråk har gjort at Barcelona-karrieren aldri har skutt fart.

Barcelona skal uansett være interesserte i å forlenge avtalen, men ifølge Fabrizio Romano har Newcastle gjort det tydelig at de ønsker å sikre seg den franske VM-vinneren.

Manchester United nevnes i tide og utide hva angår Dembélé. Likevel er det kanskje verdt å tro at etter å ha sikret seg Jadon Sancho, så har interessen for Dembélé blitt noe mindre?

BLIR? Barcelona skal fremdeles være interesserte i å skrive ny avtale med Ousmane Dembélé. Foto: Pau BARRENA / AFP
BLIR? Barcelona skal fremdeles være interesserte i å skrive ny avtale med Ousmane Dembélé. Foto: Pau BARRENA / AFP Vis mer

Luis Suárez
Posisjon: Spiss
Klubb: Atlético Madrid
Koblet til: Inter Miami, Corinthians

«El Pistolero» er inne i sitt siste kontraktsår med Atlético Madrid, og er en mann som fort kan bli aktuell for en tur til den andre siden av Atlanterhavet.

Ryktet om interesse fra Inter Miami i USA, som eies av David Beckham, har vært tilstedeværende i lengre tid. Luis Suárez, som blir 35 år i januar, kan fort være en som kan få opp entusiasmen i klubben som har slitt en periode nå.

Mundo Deportivo i Spania hevder at brasilianske Corinthians også har meldt seg på i kampen om den uruguayanske superstjernen. Dermed kan det fort føre til at Suárez' tid i Europa er over for denne gang.

Kylian Mbappé
Posisjon: Venstrekant
Klubb: Paris Saint-Germain
Koblet til: Real Madrid

Om man skulle ha skrevet en dramaserie om en overgang, så er fort saken om PSG, Real Madrid og Kylian Mbappé noe man burde vurdere. En saga som har pågått siden 2017 ser ut til å få sin konklusjon neste sommer, når Mbappés kontrakt med PSG løper ut.

Det er ventet å bli noen fartsfylte måneder framover. Mbappé har tidligere innrømmet at han ønsket å forlate PSG forrige sommer, og spansk presse var samstemte i at den spanske hovedstadsklubben gjorde alt i sin makt for å hente den franske VM-vinneren.

Sommeren 2022 kan ingen stoppe verken Mbappé eller Real Madrid, dersom partene velger å bli enige. Det er verdt å tro at 2022s store, store overgangssaga tilhører de to megaklubbene, og verdens mest ettertraktede fotballspiller.

SNART PÅ SAMME LAG? Casemiro og Kylian Mbappé. Foto: AP Photo/Bernat Armangue
SNART PÅ SAMME LAG? Casemiro og Kylian Mbappé. Foto: AP Photo/Bernat Armangue Vis mer

Andre profilerte spillere som står uten kontrakt sommeren 2022:

Hugo Lloris (Tottenham)
Andreas Christensen (Chelsea)
César Azpilicueta (Chelsea)
Alessio Romagnoli (AC Milan)
Corentin Tolisso (Bayern München)
Isco (Real Madrid)
Gareth Bale (Real Madrid)
Paulo Dybala (Juventus)
Jesse Lingard (Manchester United)
Andrea Belotti (Torino)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer