Nå er Dedé borte igjen

Ikke en lyd siden MSN-kontakt i november.

(Dagbladet.no) Aalesunds brasilianske problem-spiss Dedé Anderson har gått under jorda igjen.

Klubben har nå over lengre tid forsøkt å få tak i Dedé, uten å lykkes. Heller ikke agenter i Brasil klarer å få tak i spissen.

- Vi skrev en kontrakt med ham der det står at han skal møte opp når laget samles over nyttår, og vi forventer fortsatt at han forholder seg til det, sier en lettere resignert daglig leder, Henrik Hoff.

Var sist i Aalesund i påsken

Dedé har kontrakt med klubben ut 2009, men har ikke fått lønn etter at han ikke dukket opp mer i 2007, etter først å ha fått én sjanse til i påsken.

- Er det større grunn til å tro at han møter opp denne gangen?

- Han kom jo ikke sist. Men vi kan ikke gjøre annet enn å forvente at han innfinner seg, sier Hoff til Dagbladet.no.

Tok kontakt over MSN

Nå er Dedé borte igjen

Sist klubben hørte fra brasilianeren, var da han plutselig tok kontakt med Aalesund-investor Leif Haagensen, over MSN tidlig i november.

Da lovet han å ta med seg hele familien til Ålesund 3. januar. Men så ble det stille.

Dersom Dedé ikke dukker opp denne gangen, vet ikke Aalesunds daglige leder hva som blir utfallet.

- Kontraktsbrudd er alvorlig, og han ligger inne i budsjettet for neste år. Men vi har ikke rukket å tenke på hva vi skal foreta oss hvis han uteblir igjen, sier Hoff.

Tror foreløpig ikke på salg

Dedé kostet klubbens investorer rundt åtte millioner for to år siden, men noe videresalg ser ikke Henrik Hoff for seg med det første.

Også Aalesunds nyansatte trener Søren Åkeby forholder seg til at Dedé møter til sesongoppkjøring, forteller Hoff.

- Det er ingen tvil om at Dedé er en god spiller, som i aller høyeste grad fortsatt er aktuell for oss, sier en håpefull AAFK-leder.

VENTER I SPENNING: Aalesund FK har ikke hørt noe fra sin brasilianske problemspiss Dedé Anderson siden tidlig i november. Nå er ingen sikre på at han dukker opp til denne sesongoppkjøringen heller. Foto: Håkon Mosvold Larsen
VENTER I SPENNING: Aalesund FK har ikke hørt noe fra sin brasilianske problemspiss Dedé Anderson siden tidlig i november. Nå er ingen sikre på at han dukker opp til denne sesongoppkjøringen heller. Foto: Håkon Mosvold Larsen Vis mer

Sunnmørsposten skrev om Dedés forsvinning tidligere i dag.