Nå er den historiske rekka til Chelsea brutt

Liverpool-triumf etter 86 på rad.

(Dagbladet.no) Chelsea - Liverpool 0-1.

I over fire og et halvt år har Chelsea-fansen reist hjem fra Stamford Bridge med et smil om munnen. Blåtrøyene hadde før kveldens toppoppgjør ikke tapt en seriekamp på hjemmebane siden 21. februar 2004. Da vant Arsenal 2-1.

Rekka på kamper uten tap talte hele 86.

Samtidig var Chelsea det eneste laget som ikke hadde tapt en seriekamp i hele 2008 - uansett gress.

Alt dette altså før dagens kamp.

For Liverpool klarte det «umulige».- Dette var virkelig bra. Vi kjente godt til statistikken og forsøkte å gjøre noe med den. Gutta jobbet kjempehardt og gjorde alle de riktige tingene, sier manager Rafael Benitez til Sky Sports.

- Det var ei fantastisk rekke, men denne kunne ikke vare inn i evigheten. De var nødt til å tape en gang, og jeg er glad det ble mot oss, sier Jamie Carragher.

Hadde trua på det

DRØMMESTART: Xabi Alonso (i midten) scoret allerede etter ti minutter. Det holdt for Liverpool. Foto: REUTERS
DRØMMESTART: Xabi Alonso (i midten) scoret allerede etter ti minutter. Det holdt for Liverpool. Foto: REUTERS Vis mer

Liverpool-gutta gikk høyt ut før kampen, som et unisont Anfield-kor.

- Vi vet at Chelsea har en fantastisk statistikk på hjemmebane, og det blir veldig tøft. Men hvis jeg skal være helt ærlig så føler jeg at vi kan ta dem nå. Å bli den første klubben som slår dem på Stamford Bridge vil, selv om det er tidlig i sesongen, gi oss masse selvtillit i jakten på seriegullet, sa Xabi Alonso til Liverpool Daily Post.

- Chelsea spiller bra og har ikke blitt slått hjemme på lenge. Men slik jeg ser det er slike rekorder til for å slettes. Vi spiller også bra for tida og har selvtillit nok til å reise dit og vinne, sier Robbie Keane til The Guardian.

De er ikke de første som har sagt dette. Men de er de første som har klart å gjøre noe med Stamford Bridge-rekka til Chelsea.

Drømmestart

Rødtrøyene kunne ikke fått en bedre start på England vanskeligste bortebane.

Bare ti minutter inn i kampen løsnet Xabi Alonso et skudd på halv volley fra 20 meter. Skuddet gikk via brystkassa til José Bosingwa og forbi en forfjamset Petr Cech - som var på vei den andre veien. Keeperen hadde nok tatt skuddet, men ble tatt på senga av retningsendringen.

Og det er kanskje slike scoringer som skal til hvis du skal ha sjansen mot Chelsea på Stamford Bridge.

Nå er den historiske rekka til Chelsea brutt

Men det gikk ikke lang tid før Chelsea overtok spillet. Liverpool klarte ikke skape det store trykket, og de falt dypt. Chelsea hadde mye ball, men de møtte veggen bestående av en hardtarbeidende midtbane og en solid forsvarsfirer.

Luiz Felipe Scolaris menn har spilt tidvis strålende fotball denne sesongen, men maktet ikke vise fram sitt ytterste i den første omgangen i dag.

Alonso i stanga

At det ble en jevn og tett batalje er ikke overraskende. Disse to lagene har møtt hverandre 21 ganger de siste fira åra, og det er nok ingen andre lag i Premier League som kjenner hverandre så godt som disse.

Og med tanke på at disse to lagene før denne kampen hadde sluppet inn ni mål på 18 kamper, da var det nesten dømt til å bli en kamp som i stor grad foregikk mellom de to 16-meterne.

Slik fortsatte også andreomgangen, og Liverpool hadde nesten mer kontroll etter pause.

Etter en drøy time var også Alonso centimetre unna å doble ledelsen. Han klinket til på et frispark fra 25 meter og ballen smalt i stanga. Cech var ikke på hugget, og var faktisk på vei mot det andre hjørnet - så han hadde ikke tatt den om den hadde gått innenfor.

Selv om Chelsea har en sterk tropp, er det ikke til å komme utenom at de kunne trengt Didier Drogba, Michael Ballack, Joe Coleog Michael Essien i dag. Liverpool måtte klare seg uten Fernando Torres, men hjemmelaget manglet hele fire av sine beste menn.

Store Chelsea-sjanser

De siste 20 minuttene åpnet kampen seg mer. Chelsea var nødt til å ofre mer og satse enda hardere.

17 minutter før slutt stusset innbytter Franco Di Santo et framspill videre til Ashley Cole som fikk en kjempesjanse litt til side for femmeteren. Ballen sklei av foten og skuddet gikk utenfor.

Rett etter fikk Deco litt rom i boksen, men Jamie Carragher kastet seg inn og taklet ham i siste liten.

Dette presset førte også til at det åpnet seg litt i motsatt ende av banen. Ryan Babel forsøkte seg med et langskudd, som gikk like utenfor.

Chelsea kjempet febrilsk de siste minuttene - men dette var Liverpools dag.

Triumf for Benitez

Seieren er også den første til Rafael Benitez på bortebane mot noen av «De fire store». Det har vært en verkebyll for ham at Liverpool ikke har klart å sikre seg tre poeng på Old Trafford, Highbury/Emirates og Stamford Bridge.

Nå er den forbannelsen brutt.

- Vi har vist stor karakter tidligere i sesongen, hvor vi har slått tilbake etter å ha ligget under. Nå viser vi karakter på bortebane mot et veldig godt lag, sier Benitez.

- Er dette din største triumf i Premier League?

- Seieren mot Manchester United var nok enda større.

Og nå kan Liverpool-fansen kanskje med rette begynne å snakke om seriegull. For slår du ikke de sterkeste konkurrentene på bortebane, da må du være ganske feilfri mot alle de andre lagene. Det har ikke Liverpool vært tidligere.

Men denne sesongen har startet bortimot feilfritt.

- Vi topper tabellen nå, men det er en lang vei igjen, sier Carragher.

Benitez\' menn er det eneste laget som ennå ikke har tapt - og de har nå ei luke på tre poeng ned til Chelsea og Hull.

- Det ser bra ut nå og vi må bare fortsette på den samme måten, sier Benitez.

PS! Det var Liverpool som hadde den forrige hjemmerekorden i England. Rødtrøyene spilte 63 kamper på rad uten tap på Anfield mellom 1978 og 1980.

BRAGDSEIER: Alle har prøvd, men ingen har klart det. I dag slo Liverpool Chelsea i London.
SOLID: Jamie Carragher og Liverpool spilte en solid kamp mot Chelsea.
UTSKJELT EIER PÅ PLASS: Liverpool-eier George Gillett har fått mye kjeft - i dag var han på plass på Stamford Bridge.
SJELDEN KOST: John Terry og Frank Lampard er ikke vant til å tape hjemme.