DÅRLIGE RESULTATER:
Ståle Solbakken sin siste dag som manager for Wolverhampton. Ledelsen fikk nok etter tapet for Luton.
Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix
DÅRLIGE RESULTATER: Ståle Solbakken sin siste dag som manager for Wolverhampton. Ledelsen fikk nok etter tapet for Luton. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpixVis mer

- Nå er den kampen en parentes

Skuffet Alsaker skal kommentere Wolverhampton-Blackburn 11. januar.

(Dagbladet): Wolverhampton-Blackburn spilles 11. januar. Det var kampen som skulle ha to norske managere på sidelinja. Nå har begge fått sparken.

- Det er trist. Skulle på Molineux på fredag og kommentere to norske managere i Championship, nå er det ingen igjen. Nå er den kampen en parentes. Det er to middelmådigheter som møtes. Den kampen har mistet mye på kort tid. Jeg snakket med Ståle om denne kampen, og han lovet å holde ut, men det ville ikke gå, sier Alsaker til Dagbladet.

Øyvind Alsaker mener at det var to forskjellige arbeidsforhold for de to norske managerne i utgangspunktet.

- Vi er vel rundt halvveis i sesongen nå. Henning Berg var i trøbbel hele veien, for der var det et slags løfte om opprykk. De vant ikke kamper, og da skjedde det som skjedde. Med Wolverhampton var den en mer langsiktig variant hvor Solbakken fikk muligheten til tross for svake resultater i Köln. Ståle Solbakken mistet spillere som Steven Fletcher og Matt Jarvis, og det er Premier League-spillere hvor fraværet vil merkes. Men han fikk dessverre ikke tid. Resultatene har vært ræva for begge to, sier Alsaker til Dagbladet.

Lite som skulle til Ståle Solbakken vant kun ti av de 30 kampene han ledet Wolverhampton. Du kan ikke bli sittende i managerstolen i en klubb som Wolverhampton med så få seire på samvittigheten.

- Jeg tror ikke Ståle skulle hatt veldig mye bedre resultater for å overleve lenger, og for å få forsterke i januar. Det var tap for to bunnlag hjemme i romjula, og nå Luton i cupen. Det er ikke mange som overlever det. Selv Brendan Rodgers i Liverpool og Andre Villas-Boas i Tottenham ville fått sparken med så mange tap, sier Alsaker.

- Var klubbens eneste mulighet å sparke Ståle etter den siste tidens resultater?

- Hva klubben hadde av muligheter kan ikke jeg vurdere. Klubben har alltid andre muligheter. For meg som har holdt på med dette i tjue år kjenner igjen dynamikken. Når du ansetter Ståle er det et spennende valg i en klubb som ser forbi fiaskoen i Köln og har kartlagt ham over tid. Og så kommer hverdagen. Så taper du kamper du ikke bør tape, så taper du en kamp for mye. Det er sjeldent det ligger en dypere plan. Du får tid, men må ha resultater parallellt. Det viser all erfaring. Det er ingen som får sitte lenge og bare tape. Du må gi et bilde, sier Alsaker.

- Hva vil disse to mislykkende oppholdene i Köln og Wolverhampton bety for Ståle?

- Jeg tenker at hans stjerne er stor i Danmark og i Norge, men de andre markedene vil tørke inn, sier Alsaker.