Nå er dere tidenes dårligste, Solskjær

Ingen regjerende seriemester har startet dårligere enn Molde.

(Dagbladet): Start - Molde 1-1 (1-1)

En regjerende mester har aldri åpnet så dårlig som Molde. Uten seier i dag ville Ole Gunnar Solskjærs menn ha tidenes dårligste start etter sju kamper. Kun én gang tidligere har en regjerende seriemester åpnet med sju kamper uten seier, det var Viking i 1992. Da stod Stavanger-laget med tre uavgjorte kamper.

Vålerenga, Brann og Stabæk har alle stått med én seier på sju kamper sesongen etter seriegull de siste femti årene, men ingen klubber har altså startet dårlige enn årets Molde-lag.

HVA NÅ, SOLSKJÆR? Aldri tidligere har en regjerende seriemester gjort det dårligere påfølgende sesong. Molde står fortsatt uten seier etter sju seriekamper.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
HVA NÅ, SOLSKJÆR? Aldri tidligere har en regjerende seriemester gjort det dårligere påfølgende sesong. Molde står fortsatt uten seier etter sju seriekamper. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er fornøyd med innsatsen og viljen til spillerne. Vi hadde nok ballbesittelse til å vinne kampen, men vi mangler presisjon i de siste pasningene, sier Solskjær til Rbnett.

Tabbe av Opdal Molde havnet under for sjette gang av sju mulige denne sesongen da Start tok ledelsen, men maktet å slå tilbake umiddelbart. Det måtte en tabbe fra Håkon Opdal til for at Molde skulle havne i målprotokollen.

- Vi spiller uten selvtillit for tiden. Det fungerer ikke framover, og vi slipper inn et lett mål også, det må jeg ta på min kappe, sier Berg Hestad til TV 2 Zebra.

I den andre omgangen maktet ingen av lagene å få noe særlig spillemessig overtak, men hjemmelaget var nærmest seieren fem minutter før slutt. Espen Hoff ladet kanonen og hamret ballen i tverrliggeren bak Ørjan Håskjold Nyland.

- Jeg så den ballen inne. Det kunne vippet begge veier, men 1-1 er greit, sier Start-kaptein Glen Andersen til TV 2 Zebra etter kampen.

To kjappe scoringer Molde og Ole Gunnar Solskjær jaget sesongens første seier på Sør Arena, og laget kom best i gang, iallefall spillemessig. Hjemmelaget fikk knapt låne ballen de første 15 minuttene, men Molde klarte ikke å omsette overtaket i scoringer.

I stedet var det Start og Rolf Daniel Vikstøl som fikk kampens første gode mulighet. Han ble spilt fri og tuppet ballen over Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland, bare for å se at ballen traff stolpen.

Det så ut til at begge lagene ville gå målløse til pause, men så skjedde det ting like før hvilen. Først ble Alejandro Costa spilt fri med en nydelig lobb. Han tok vare på muligheten ved å hamre ballen i nettet, og Sør Arena eksploderte i glede.

Men Molde svarte like etterpå.

Håkon Opdal får nok ikke sove godt etter at sisteskansen vartet opp med en blunder. Keeperen mistet ballen i en «duell» med lagkamerat Jesper Mathisen, og Mattias Moström utnyttet muligheten på sitt andre forsøk.