- Nå er det 50/50, da er det fort gjort å få gummibein

Duket for fantastisk gullthriller etter at Viking ble snytt for scoring.

• Rosenborg - Viking 2-1.
LERKENDAL (Dagbladet):

Uttrykket er Nils Arne Eggens, og stammer fra en av RBK-nestorens legendariske Champions League-pressekonferanser: «It´s hope in a hanging snore».

Og nå lever håpet i Trondheim.

For Rosenborg gjorde sin del av jobben mot Viking på Lerkendal, og kunne se på storskjermen etterpå at Strømsgodset bare klarte uavgjort i Tromsø.

Dermed skiller det ett poeng før siste runde i Tippeligaen, og det er klart for en thrilleravslutning av de sjeldne. Rosenborg møter Lillestrøm borte, mens Godset har bronsevinner Haugesund hjemme.

Nå blir det liv.

Perry har troa Per Joar Hansen var forberedt på at Godset kunne avgi poeng i Tromsø.

- Det er fort gjort å få gummibein når du blir feiret hit og dit, og omtrent har fått gullet rundt halsen. Jeg har vært med i fotball i 30 år, jeg har vært med på det aller meste, og jeg vet at alt kan skje. Derfor har jeg vært rolig på at dette ikke ville bli avgjort før i siste runde, sier «Perry» til Dagbladet.

- Jeg sa før denne runden at det var 20 prosent sjanse for gull, nå er det 50, fortsetter RBK-treneren.

Alexander Søderlund sa etter kampen at han skulle mane sine gamle lagkamerater i Haugesund til kamp før siste runde mot Godset.

- Jeg skal ta meg en telefon til dem i morgen og fyre dem opp, så blir det no problem, sa Søderlund til TV2.

- Godset er ikke vant til å ligge på topp, og Haugesund er bra for tida, selv om de har vunnet bronse kommer de ikke til å gi seg.

Feilaktig annullering Selv om hjemmelaget aldri ga publikum noen festforestilling var de mer enn hakket bedre enn tamme Stavanger-gjester, og et tidlig mål i hver omgang satte trønderne i posisjon til å padle inn tre poeng

Alexander Søderlund, som har for vane å gjøre det godt mot Viking, satte det første.

Ole Selnæs plukket opp en forferdelig tversoverpasning fra Yann-Erik de Lanlay, og satte fart mot mål. Ute til høyre fant han Tobias Mikkelsen helt alene, og dansken var like våken da han trillet ballen inn til umarkerte Søderlund.

Spissen brukte rolig to berøringer, og 1-0.

For mange Viking- (og Strømsgodset-)fans vil det nok være tungt å svelge at bortelaget ble snytt for utlikning ti minutter før hvilen. Patrik Ingelsten ble avvinket for offside da han trillet ballen forbi Daniel Örlund, det var han ikke.

Soloraid I stedet gikk Tobias Mikkelsen fra servitør til avslutter da RBK doblet et knapt kvarter ut i andre.

Jørgen Skjelvik startet et strålende raid fra sin venstrebackposisjon, veggspilte flott med Alexander Søderlund, før han med presisjon og overblikk trillet Mikkelsen på blank.

JUBEL: Tobias Mikkelsen (t.h.) jubler sammen med Jørgen Skjelvik og Nicki Bille Nilsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
JUBEL: Tobias Mikkelsen (t.h.) jubler sammen med Jørgen Skjelvik og Nicki Bille Nilsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Dansken dunket ballen i mål, og Rosenborg var i utgangspunktet på vei mot en komfortabel reise den siste halvtimen - hadde det ikke vært for en gammel kjenning.

Trond Olsen har scoret mål på Lerkendal før, og tjue minutter før slutt skapte han spenning i kampen.

Olsen mottok en lang klarering etter corner, vendte bort Christian Gamboa på midtbanen, og styrtet mot mål. En forsvarer til ble ventet ut på kanten av sekstenmeteren, og reduseringen ble plassert knallhardt ned i hjørnet.

Men Rosenborg ristet av seg sluttnervene.

Gode innhopp av Mix Diskerud og John Chibuike bidro til det, og Lerkendal-publikummet kunne puste lettet ut over at laget deres i det minste gjorde alt de kunne gjøre for å høre gulldrømmen levende.

For det gjør den nå i aller høyeste grad.

1-0: Alexander Søderlund sender Rosenberg i ledelsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
1-0: Alexander Søderlund sender Rosenberg i ledelsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer