Nå er det Arsjavin som er «slaven»

Agenten forbannet etter Tottenham-nei.

(Dagbladet.no): Tottenham er på desperat spissjakt om dagen, og denne uka trodde klubben at blinken var truffet med Andrej Arsjavin så godt som klar for å sette seg på flyet til London.


Men så ombestemte Zenit St. Petersburg seg.

Arsjavin og Tottenham var enige om spillerkontrakten, og Zenit skal ha lovet å la EM-stjernen gå dersom klubben la mellom 90 og 120 millioner kroner på bordet.


Tottenham skal ha budt rundt 125, men da ville Zenit plutselig ha godt over 200 millioner for gullgutten sin, og plutselig ser det ut til at Arsjavin likevel må bli i Russland - etter å ha bedt om å få dra.

Slave

Situasjonen får det til å boble over for Arsjavin-agent Denis Lachter.

- Spilleren er veldig skuffet, og jeg er veldig frustrert. Han ville til Tottenham, sier Lachter, ifølge Daily Mail.

Så frustrert er Arsavins agent at han plukker fram sommerens overgangsmoteord, og setter 27-åringen i den ulykksalige båsen til Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo:

Nå er det Arsjavin som er «slaven»

- Han blir behandlet som en slave.

Slaveri-karusellen

Alt slavepratet startet selvfølgelig tidligere i sommer, da FIFA-president Sepp Blatter blandet seg inn i sirkuset rundt Cristiano Ronaldo.

- Jeg mener det er for mye moderne slaveri innen fotballen når det kommer til spilleroverganger, sa Blatter, og dermed var vi i gang.

Cristiano Ronaldo selv støttet Blatters slaveutsagn, før legenden Pelé kom på banen for å slakte Blatters uttalelser.

- Du er en slave dersom du jobber uten kontrakt eller uten lønn. Dersom du har en kontrakt da må du fullføre den, uansett hvilken jobb du har, sa Pelé.

Så ville Real Madrid-stopper Fabio Cannavaro plutselig også være med på slave-moroa, og da så til slutt Sepp Blatter seg nødt til å gå ut og avvise at han i det hele tatt hadde sagt noe om slaver.

- Jeg har aldri sagt at Ronaldo er en slave. Men jeg sa at det er slaveri med unge spillere, når europeiske klubber prøver å få 13, 14 og 15-åringer til klubbene. Dette er, etter min mening, moderne slaveri, sa Blatter.

SLAVE? Zenit krever store penger for å slippe Andrej Arsjavin vestover i Europa, og agenten mener angriperen blir dårlig behandlet. Foto: REUTERS/SCANPIX
SLAVE? Zenit krever store penger for å slippe Andrej Arsjavin vestover i Europa, og agenten mener angriperen blir dårlig behandlet. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Veldig flaut

Nå er det altså Andrej Arsjavin som føyer seg inn i slavenes rekker, om man kan kalle en lukrativ kontrakt og stjernestatus i Russland for noe i nærheten av det.

Tottenham-direktør Daniel Levy skal samtidig være i sitt sedvanlige hissige humør etter at handelen strandet, og Daniel Lachter er ikke særlig høy i hatten om dagen.

- Jeg snakket med Levy og det var veldig flaut. Zenit viser ingen respekt, sier Lachter.

SLAVENES BESKYTTER: FIFA-president Sepp Blatter var mannen som begynte å sammenlikne topp betalte fotballspillere med slaver - eller så sa han kanskje ikke det likevel da.
SLAVE? Cristiano Ronaldo ser nå ut til å måtte bli på Old Trafford også denne sesongen, men er vel neppe på noen slavekontrakt.
- IKKE SLAVER: Pelé vet hvordan det er å ha lite, og vil ikke høre noe snakk om at det finnes slaver i toppdivisjonene i Europa.