Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå er det avgjort: Sunderland sendte erkerivalen Newcastle ned en divisjon

Beholder plassen etter seier mot Everton.

BEHOLDER PLASSEN: Patrick van Aanholt (i midten) feirer scoringen sin med lagkameratene. Sunderland skal spille i Premier League også neste sesong. Foto: Philip Oldham/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
BEHOLDER PLASSEN: Patrick van Aanholt (i midten) feirer scoringen sin med lagkameratene. Sunderland skal spille i Premier League også neste sesong. Foto: Philip Oldham/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sunderland - Everton 3-0 (2-0)

(Dagbladet): Sunderland ville med seier i kveld avgjøre hvilke klubber som må ta den tunge veien ned i Championship. Med tre poeng ville erkerival Newcastle rykke ned sammen med Norwich.

The Black Cats møtte et Everton-lag som for lengst virker å ha tatt sommerferie. Og i løpet av fire minutter sørget hjemmelaget for at Newcastle- og Norwich-fansen kan belage seg på en tung pause.

Først var det den målfarlige backen Patrick van Aanholt som presenterte seg, med et frispark som suste gjennom Everton-muren og i mål bak Joel Robles.

Tre minutter før hvilen eksploderte det på Stadium of Light da Lamine Koné plukket opp et innlegg fra Yann M'Vila, vendte opp - og hamret ballen høyt i mål.

- Sunderland kunne ikke gjort mer, det var en fantastisk førsteomgang, de har gjort alt Sam Allardyce ønsket av dem, sier tidligere Everton-spiller Kevin Kilbane via BBC.

Fortsatte å kjøre på   Ni minutter ut i andre omgang var Jermain Defoe nære ved å punktere kampen, men spissens avslutning ble reddet på streken. Da tok Koné ansvar igjen.

En corner ble slått hardt mot første stolpe, der Robles fikk nok med å redde ballen. Returen plukket Koné opp, og sendte i det tomme buret.

Everton-spiss Romelu Lukaku har ikke vært i form den siste tiden, og det ble sementert da han skjøt i tverrliggeren på overtid.

En overbevisende seier betyr samtidig fornyet Premier League-kontrakt for Sunderland.

- Fansen får laget til å vinne kamper, det er en utrolig følelse å holde seg oppe igjen og jeg er storfornøyd, sier Defoe til BBC.

- For en måte å gjøre det på, mente Sunderland-manager Sam Allardyce.

- Knust For Newcastle er det en tung dag.

Newcastle-direktør Lee Charnley la i kveld ut en pressemelding.

«Vi er fullstendig knust over at vi rykker ned fra Premier League, og jeg vet at hver person som er tilknyttet denne klubben er det samme», skriver han blant annet ifølge BBC.

Pipa har den samme lyden i Norwich.

- Det er en stor skuffelse. I de siste kampene visste vi at det ville bli vanskelig. Vi hadde det i våre egne hender for fem kamper siden, men maktet ikke å gjøre noe med det, sier Norwich-manager Alex Neil ifølge BBC.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!