- Nå er det bare å kjøre på

Enorme Hulsker kriget FFK i senk.

(Dagbladet.no): Start - Fredrikstad 3-0

Han har ofte vært utskjelt for arroganse og kontroversielle episoder, men i kveld var han bare en strålende god fotballspiller.

Bernt Hulsker kjempet, løp, regisserte to mål og scoret det siste sjøl - og den gule Benny-bølgen fortstetter å skylle over Tippeligaen.

- Det har sett veldig bra ut i det siste, og nå er det bare å kjøre på, sa en smilende Hulsker til TV2 etter kampslutt.

- Da vi fikk 2-0 rett etter pause fikk vi selvtillit og med tre mål og en straffebom er det vel greit at vi vinner. Dette er veldig deilig, sa en svært behersket Hulsker.

Strømstad via Piiroja

Men det var lenge ganske kjedelig på Sør Arena. Et skuddforsøk fra Ole Martin Årst var det nærmeste lagene kom en skikkelig målsjanse.

Helt til Fredrik Strømstad fikk ballen på perfekt skuddhold.

KONGEN I SØR: Bernt Hulsker er verdt sin vekt i gull for Start. I kveld herjet han med Ferdrikstad og sørget for en fullt fortjent hjemmeseier. Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix
KONGEN I SØR: Bernt Hulsker er verdt sin vekt i gull for Start. I kveld herjet han med Ferdrikstad og sørget for en fullt fortjent hjemmeseier. Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix Vis mer

Ole Martin Årst vant duellen med Raio Piiroja og ballen gikk raskt fra Bernt Hulsker til en frisk Martin Borre. Dansken rullet ballen inn til Fredrik Strømstad, som fra 17 meter bredsidet ballen i det lengste hjørnet via Piiroja.

Og da åpnet kampen seg i Kristiansand.

Billig straffe

Fire minutter etter scoringen: Martin Borre får ballen fra Hulsker igjen og prøver å dra av FFK-back Johan Sjöberg. Svensken er såvidt borti dansken, og som en Viggo Mortensen med manus faller Borre til jorden som en sandsekk.

- Jeg faller nok litt lett, medga Borre selv etter kampen.

Straffespark ble det uansett.

Ole Martin Årst satte ballen ned til venstre, men Rami Shaaban-erstatter Lasse Staw reddet glimrende med ei hånd.

Fredrikstad flyttet laget høyere opp i banen mot slutten av omgangen, men maktet ikke å skape store målsjanser før pause.

- Nå er det bare å kjøre på

Enorme Hulsker

2.omgang fortsatte i samme spor. Anført av hærfører Bernt Hulsker jobbet hjemmelaget på hver eneste ball, mens FFKs angreps-oppvisning mot RBK var byttet ut med usikkerhet og omstendelig pasningsspill.

Det tok fem minutter før ett ble til to.

Bernt Hulskers skudd ble blokkert, men kveldens bestemann ga ikke opp returen. Mot et særs passivt FFK-forsvar snappet han ballen og satte den iskaldt over Lasse Staw i Fredrikstad-målet.

Hulsker imponerte stort på Sør Arena i kveld. Han slo Raio Piiroja i lufta gang etter gang, en bedrift svært få Tippeliga-spisser har gjort før ham. Det var fortjent at kampen ble kronet med en scoring med den innsatsen han la ned for hjemmelaget.

Men Hulsker-moroa var ikke over med det.

Nytt Hylsker-show

Fredrikstad forsøkte å flytte laget høyere opp i banen, men det resulterte i lite foruten noe som liknet på slåssing inne i Start-feltet. Dommer Kjell Alseth delte ikke ut kort i den kaotiske situasjonen.

Istedet ble FFK nådeløst straffet da det gjensto 20 minutter.

Hulsker slo Kasey Wherman i en kroppsduell og satte fart langs høyresida. Spissen beholdt roa og satte perfekt opp Martin Borre. Fra 10-12 meter kunne dansken bredside spikeren inn i FFK-kista.

- Den var ferdigscoret fra Bernt, men det var  veldig moro i dag, sa Borre, etter å ha gjort en av sine aller beste kamper i Start-trøya.

Start forbi Godset

Målet var nemlig symptomatisk for kampen: Både Hulsker og Borre presterte meget bra i kveld og Benny-effekten har virkelig slått til i Kristiansand. Svensken har nå kapret ni av tolv mulige poeng som Start-trener.

- Vi skal klare oss, og det ser jo selvfølgelig bedre ut nå. Jeg er mest fornøyd med at vi holder hodet kaldt og stenger av pasningsspillerne deres på midten. Vi fulgte planen godt, sa Lennartson.

- Det meste gikk galt

Gardar Jóhansson reduserte for Fredrikstad to minutter før slutt, men spurten startet for seint for et tamt bortelag.

Start med 25 poeng passerte med kveldens seier Strømsgodset på bedre målforskjell. Fredrikstad blir stående med sine 32 poeng.

- I kveld var det meste galt. Man vinner ikke fotballkamper om man ikke vil vinne fotballkamper. De løper mer enn oss og vil mye mer, sa en skuffet FFK-trener Anders Grönhagen etter kampen.

<B>BORRE LEKKERT:</B> Danske Martin Borre bredsider inn 3-0 forbi FFK-keeper Lasse Staw.
<B>1-0:</B> Fredrik Strømstad åpnet ballet for Start da han bredsidet inn ledelsen etter 20 minutters spill.