Champions League: Liverpool-Barcelona

Nå er det bare en ting som gjenstår for Klopp: Trofeet!

Av alle Anfield-helter er Jürgen Klopp den desidert største. Det er tyskerens tanker og filosofi som har gjort Liverpool til et av verdens beste fotballag.

DEN STØRSTE TRIUMFEN: Han tror det nesten ikke selv, men det er hans verk. Liverpool 2019 er Jürgen Klopps mesterverk. Og derfor er Liverpool i Champions League-finalen. Det kunne ikke vært mer fortjent. Foto: REUTERS/Phil Noble
DEN STØRSTE TRIUMFEN: Han tror det nesten ikke selv, men det er hans verk. Liverpool 2019 er Jürgen Klopps mesterverk. Og derfor er Liverpool i Champions League-finalen. Det kunne ikke vært mer fortjent. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer
  • Liverpool-Barcelona 4–0 (1–0) 4–3 sammenlagt

DET SKJER ALLTID utrolig ting i Champions League. Utrolige ting er Champions League. Og Liverpool-reservenes snuoperasjon mot Lionel Messis Barcelona er denne sesongens mest utrolige prestasjon.

Googler du «å gjøre det umulige mulig» etter denne kvelden på Anfield dukker Liverpool-Barcelona 4–0 opp som et av de første søkeralternativene.

JÜRGEN KLOPP HAR aldri tapt en sluttspillkamp med Liverpool i Europa. Men han har tapt to finaler. Han har ingen trofeer å vise til. Han er bare en fenomenal manager som siden 2015 har stablet et fantastisk fotballag på beina. Men nå, med de siste brikkene på plass i puslespillet – et strålende forsvar og en keeper i verdensklasse – reiser Liverpool til Champions League-finalen i Madrid som favoritter.

Om det blir Ajax eller Tottenham, det spiller ingen rolle.

Kan Liverpool snu 0–3 til 4–3 mot Barcelona uten to av verdens beste angrepsspillere, har Jürgen Klopp ingen ting å frykte.

DET ER MANGE måter å angripe en slik fotballkamp på. Jürgen Klopp gjorde det med poesien «Let's win or fail beautifully». Han trodde egentlig ikke det var mulig. Men han ville gjøre et realt forsøk. Og har du spillere som elsker å gå i strupen på sine motstandere, så lar du dem gjøre det.

SEIER: Det tok helt av for norske Liverpool-fans da det ble klart at det britiske laget sikret seg finaleplass i Champions League. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Det var sånn Liverpool i perioder herjet med Barcelona på Camp Nou, selv om det ble 0–3.

Det var sånn Barcelona lot seg bli spist denne kvelden.

HVIS TIMING ER alt, og det sies så, er dette den optimale måten å kjenne sin besøkstid på. Når laget endelig har nådd sitt potensial, det er da det gjør ekstra godt at brikkene faller på plass. For ei uke siden, etter tapet på Camp Nou og det ene poenget Manchester City har på dem i Premier League, så også denne sesongen til å ende uten noe som helst for et lag som egentlig fortjener alt.

Etter denne bragden på Anfield er Liverpool i posisjon til å vinne sit første trofé siden 2012.

Du må enten være fotballhater eller Manchester United-supporter for ikke å unne dem det.

VI SIER GJERNE at Manchester City er standarden å strekke seg etter fordi de er i ferd med å vinne Premier League med 98 poeng etter forrige sesongs magiske 100, men her jeg sitter nå er jeg usikker på om det ikke er to Tiger Wood på toppen av den engelske ligatabellen. Jeg mener, er det mulig å gjøre det bedre og mer overbevisende enn det Liverpool gjorde mot Barcelona? Nei, jeg tror ikke det. For det var ikke flaks og marginer eller noe som kan bortforklares selv på La Rambla, selv om Barcelona gikk i defensiv dvale da Divock Origi scoret sitt andre mål til 4-0, det som avgjorde matchen.

Det som skjedde var at et av verdens to beste klubblag – for ordens skyld med sin beste angrepsspiller på tribunen i T-skjorta «NEVER GIVE UP» – utfoldet seg slik lederen og manageren deres har sagt det skal gjøres når man spiller fotball for en sak som er større enn en selv.

Når man spiller fotball med hjertet.

I BARCELONA VAR Liverpool best, klart best også, men tapte 3–0 fordi Barcelona hadde den beste spilleren, Lionel Messi. Så brutal kan fotballen være for et fenomenalt lag som jager det alle sensasjonelle sesonger er avhengig av for å bli historiske, et trofé. Denne kvelden var Liverpool enda bedre enn det. Da ble selv Lionel Messi sjanseløs. For selv om El Fenómeno har vunnet mange fotballamper alene, så var ikke denne tirsdagskvelden dagen for det.

Så gode var Liverpool.

Så gode er Liverpool.