Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

- Nå er det faen meg juleferie!

Northug jublet etter rå spurt-seier.

(Dagbladet): Petter Northug vant 15 kilometer klassisk etter å ha spurtslått Dario Cologna i Rogla. Det var Northugs 13. verdenscupseier, og han tangerte med det Thomas Alsgaard.

Northug sa etter seieren at han «måtte helt ned i kjelleren» for å hale i land seieren, og på vei ut av målområdet var det en sliten og tydelig glad Northug som annonserte at han nå var klar for julehygge hjemme i Mosvika.

- Nå er det faen meg juleferie!, ropte Northug ifølge NRK.

Etter å ha skiftet sa Northug følgende til statskanalen:

- Jeg var sliten i dag. Dette blir vel den siste hardøkta før Tour de Ski. Nå må jeg hjem og få overskudd og holde meg frisk.

- Nå skal jeg slappe av, få overskudd og trene lett. Jeg skal hjem til foreldrene mine på julaften og på 1. juledag. Jeg satser på at det blir ribbe, sa Northug.

20 sekunder bak 25-åringen lå skummelt langt bak i store deler av rennet, og russerne Legkov, Belov og Vylegzhanin kjørte hardt i tet. Men på den siste kilometeren avanserte Northug raskt i feltet, og knuste alle på oppløpet.

Seiern betyr at Northug plettfrie statistikk i Slovenia fortsetter. Han har aldri tapt i Slovenia.

På det meste lå Northug 20 sekunder bak teten i dagens løp. Etter en god start falt han lenger og lenger bak i feltet, og da en russisk trio begynte å kjøre hardt i felt så det skummelt ut.

Men Northug hadde full kontroll, og på de siste kilometerne avanserte han seg sakte, men sikkert tilbake til teten.

Mot slutten var det flere i tetgruppen som prøvde å stikke, men uten hell. Det var dermed duket for Northug-show på oppløpet.

Rykket fra I den siste bakken før oppløpet rykket Northug fra de andre i tetgruppa med et par raske stavtak, og bare Dario Cologna holdt følge.

I spurtduellen mellom de to rivalene var Northug hakket hvassere og gikk i mål foran sveisteren, som i realiteten var sjanseløs i spurten.

Med 13 seirer tangerer trønderen Thomas Alsgaards verdenscupfangst. Samme antall har svenske Torgny Mogren. Kun trioen Bjørn Dæhlie (46 seirer), kasakhstanske Vladimir Smirnov (30) og svenske Gunde Svan (30) har flere, skriver NTB.