Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå er det full krig mellom Real og Barca

Begge klager til Uefa etter skandalekampen.

PROVOSERER REAL: Real Madrid mener Barcelona-spillerne igjen og igjen forsøkte å påvirke dommer Wolfgang Stark, og mener det også førte til at Pepe ble utvist.Foto: SCANPIX/EPA/ALBERTO MARTIN
PROVOSERER REAL: Real Madrid mener Barcelona-spillerne igjen og igjen forsøkte å påvirke dommer Wolfgang Stark, og mener det også førte til at Pepe ble utvist.Foto: SCANPIX/EPA/ALBERTO MARTIN Vis mer

(Dagbladet): Det ligger an til litt av en returkamp mellom Barcelona og Real Madrid på Camp Nou i neste uke, i det krigen mellom de to klubbene utenfor banen stadig når nye nivåer.

I går besluttet Uefa å åpne en rekke disiplinærsaker i lys av onsdagens skandale på Santiago Bernabeu, men det var på langt nær det siste ordet som ble sagt om saken i løpet av kvelden.

Real Madrid svarte med å publisere en artikkel på sine hjemmesider, der det ble listet opp en rekke «bevis» for det klubben mener var Barcelonas vedvarende usportslige oppførsel underveis i oppgjøret, med eksempler på filming og på hvordan bortelagets spillere stadig forsøkte å påvirke dommer Wolfgang Stark.

Få timer senere kom også reaksjonen fra Barcelona, etter det varslede ekstraordinære styremøtet. Der besluttet klubben å klage José Mourinho inn for Uefa, til tross for at forbundet allerede hadde opprettet sak.

- Vi må holde stand når ordkrigen går over visse grenser. Vi mener mr. Mourinho krysset denne grensen. Vi vil legge fram saken for Uefas kontroll- og disiplinærkomité, og vise at Mourinho brøt Uefas disiplinærregler, sier talsmann Toni Freixa, ifølge klubbens hjemmesider.

KLAGER TIL UEFA: Barcelona-talsmann Toni Freixa reagerer på José Mourinhos anklager om partiskhet og tette bånd, og mener ordkrigen i verste fall kan lede til vold.Foto: SCANPIX/EPA/ALEJANDRO GARCIA
KLAGER TIL UEFA: Barcelona-talsmann Toni Freixa reagerer på José Mourinhos anklager om partiskhet og tette bånd, og mener ordkrigen i verste fall kan lede til vold.Foto: SCANPIX/EPA/ALEJANDRO GARCIA Vis mer

Det er Mourinhos antydninger etter kampen om at Barcelona har makt over forbundet og dommerne som opprører katalanerne.

- Hvor kommer denne makten fra? Jeg forstår ikke hvorfor Barcelona har slik makt. Det skjedde for to år siden mot Chelsea, nesten mot Inter i fjor og mot Arsenal og oss i år. Kanskje er svaret at Unicef (draktreklamen) skal få mer publisitet? Kanskje har det med makten til (fotballpresident) José Angel Villar i UEFA å gjøre? sa Mourinho - blant annet.

- Det er uakseptabelt at noen kan sette spørsmålstegn ved titlene våre, eller vår kobling til Unicef. Det er ikke vår intensjon å helle bensin på bålet, men å slukke det. Vi mener trenere bør holde seg til å snakke om fotball, og ikke om ting som kan lede til vold, sier Barca-talsmann Toni Freixa.

Real klager også
Og da tok det ikke mer enn en time eller to til, før Real Madrid offentliggjorde at også de klager til Uefa.

- Etter å ha fått vite om den enestående avgjørelsen til Barcelona om å komme med en formell klage på Mourinho, vil Real Madrid kunngjøre at vi er nødt til å gjøre det samme etter den gjentatte usportslige oppførselen til Barcelona. Spillernes konsekvente liksom-aggresjon hadde som eneste hensikt å villede dommeren, noe som åpenbart førte til den urettferdige avgjørelsen om å vise ut Pepe, skriver klubben på sine hjemmesider.

- Det er overraskende at denne kjeden av usportslig oppførsel kulminerer i en klage på vår trener José Mourinho, som utenom å bruke ytringsfriheten til å komme med sine personlige meninger, viste sin motvilje mot å vinne for enhver pris, fortsetter uttalelsen fra Real.

Flere siktelser
Uefa har anklaget Real Madrid som klubb på grunn av gjenstander kastet på banen, og etter at folk løp inn på gressmatta underveis i Champions League-semifinalen.

Pepe risikerer utestengelse etter sitt røde kort, det samme gjør José Mourinho.

Mourinho er i tillegg i søkelyset på grunn av sine bemerkninger etter kampen, som Uefa kaller «upassende uttalelser» i en melding på sine hjemmesider.

For Barcelonas del er det José Pinto som risikerer straff, etter at reservekeeperen spilte en sentral rolle i tumultene som oppsto da de to lagene gikk i garderoben etter første omgang.

Alle sakene kommer opp for Uefas kontroll- og disiplinærkomité fredag sjette mai.

LENGE SIDEN DETTE: Pep Guardiola og José Mourinho tok hverandre i hånda før avspark, det spørs om det skjer før returoppgjøret.Foto: SCANPIX/AFP/LLUIS GENE
LENGE SIDEN DETTE: Pep Guardiola og José Mourinho tok hverandre i hånda før avspark, det spørs om det skjer før returoppgjøret.Foto: SCANPIX/AFP/LLUIS GENE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media