Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Nå er det «game over»

Northug gir opp sammenlagtseieren i Tour de Ski.

TOUR DE SKI: Vi fulgte etappen direkte.

(Dagbladet): Dario Cologna var fullstendig overlegen på dagens 35 kilometer jaktstart, og vant med over minuttet på Petter Northug som hadde en tung, tung dag i sporet.

Northug åpnet offensivt, og hentet raskt inn det 13 sekunders lange forspranget Cologna hadde etter gårsdagens sprint. Men det kostet mye krefter, og etter omtrent tre kilometer begynte Northug å slippe ryggen til Cologna. Sveitseren fikk raskt over minuttet til Northug som slapp seg ned til Alexander Legkov.

Legkov og Northug samarbeidet bra, men klarte ikke hente inn noe på Cologna som gikk imponerende fort alene i de italienske skogene.

Ikke helt rå Overfor NRK sier Northug at gårsdagens sprint, der han kom på en andreplass, fremdeles satt i bena.

OVERLEGEN: Dario Cologna var fullstendig overlegen på dagens etappe, og vant over minuttet foran Petter Northug. Foto: AP Photo / Armando Trovati / Scanpix
OVERLEGEN: Dario Cologna var fullstendig overlegen på dagens etappe, og vant over minuttet foran Petter Northug. Foto: AP Photo / Armando Trovati / Scanpix Vis mer

- Jeg var ikke helt rå i kroppen. Dario var sterk, og da klarte jeg ikke å være med og måtte vente med Legkov, sier Northug til NRK etter løpet.

- Hva tenkte du da?

- Det var ikke artig, planen var å være med Dario inn. Det var nok smart å slippe tidlig og være med gruppa inn til mål. Jeg tenkte at jeg måtte slippe for å klare å fullføre, jeg kjente at jeg ikke klarte å henge med hvis jeg ikke roa litt ned.

- Hvor mye kostet opphentinga i begynnelsen?

- Det kosta ikke så mye. Det var litt terreng, og jeg prøvde bare å bruke store gir for å  komme opp. Da jeg kom opp i ryggen var Dario innstilt på å øke farten litt, men det var ikke kroppen min med på i dag.

Game over På spørsmål om løpet nå var kjørt med tanke på sammenlagtseieren i Tour de Ski svarte Northug:

- Ja, det er «game over» nå, sa han.

- Er det det?

- Ja, det er det. Må konsentrere meg om å få en bra plassering. Det kan selvfølgelig skje ting, men slik det ser ut nå er Dario klar favoritt. Han har forspranget han trenger til å komme først opp bakken i Val di Fiemme.

Overrasket Cologna Dario Cologna ble overrasket over at Northug slapp så tidlig på etappen.

SUVEREN: Dario Cologna avgjorde trolig touren til sin fordel. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SUVEREN: Dario Cologna avgjorde trolig touren til sin fordel. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det var overraskende at han slapp. Planen var å gå sammen med ham. Jeg hadde en god dag, og han hadde en dårlig dag. Det var veldig hardt i dag, men jeg er glad for å ha fått det forspranget, sa Dario Cologna etter etappen.

- Tror du Touren nå er avgjort til din fordel?

- Vi får se. Det er noen tunge etapper igjen, så det er ikke avgjort allerede, sa Cologna som nå er ett minutt og tyve sekunder foran Northug i sammendraget.