- Nå er det hockeykrig

- Nå er det hockeykrig, sier Vålerengas tomålsscorer Christian Thygesen (19) til Dagbladet etter gårsdagens Amfi-thriller. Storhamar vant de to siste periodene, men tapte kampen.

I morgen jakter Storhamar på revansj hjemme på Hamar. - Denne semifinalen er ikke avgjort, sier trener Petter Salsten.

Stortalentet Christian Thygesen var den store beholdningen i den fartsfylte førsteperioden. På sikt er målet hans å spille i NHL. Tidligere i vinter fikk han klengenavnet «juvelen» av Vålerenga-fansen etter å ha scoret i tre kamper på rad mot Storhamar.

- I går skinte jeg bare i én periode. Resten av kampen var ikke mye å skryte av. Men det gjaldt vel hele laget. Det var dumt å slippe Storhamar inn i kampen da vi ledet 3- 0, sier Christian Thygesen etter kampen.

I går ordnet han elegant 2- 0 og 3- 0, før Storhamar fikk til mann-mot-mann-spillet i egen sone og tok opp jakten.

- Det var helt unødvendig å slippe Stormar inn i matchen. Etter 3- 0 trodde vi at det skulle bli lett match. I stedet for å kjøre på videre, slappet vi av. Det er vi misfornøyd med, sier Vålerenga-kaptein Atle Olsen.

Snart pappa

Da Eirik Skadsdammen utliknet til 4- 4 seks og et halvt minutt før slutt, kokte det blant Storhamar-fansen.

Patric Englund (31) reddet seieren og kvelden for Vålerenga.

- Livet smiler til meg for tida. I går ble jeg matchvinner, 20. april skal jeg bli pappa for første gang. Jeg trives godt både i klubben, i jobben i Telenor og sosialt. Men jeg blir ikke norsk statsborger, som klubbkompis Erik Ryman. Jeg har spilt 28 landskamper for det svenske B-landslaget, og synes det blir litt feil om jeg også skal satse på å bli norsk landslagsspiller. Men jeg håper inderlig at Norge greier opprykk til A-VM, sier Patric Englund.

Skadd før kampen

Storhamar manglet førstekeeper Jonas Norgren i gårsdagens thriller.

- Det siste skuddet på treninga i går traff ham på kneet, som hovnet opp. Det er også et spørsmål om han kan spille i morgen. Heldigvis har vi en erstatter i Geir Østberg, sier Storhamar-trener Petter Salsten.

TØFFE TAK: Vålerengas Stefan Keski-Kungas i sandwich mellom vantet, spillere fra begge lag og Storhamars Magnus Østeraas (t.h.). Storhamar klarte nesten å hente opp Vålerengas 3- 0-ledelse.