Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østberg leder verdenscupen

- Nå er det ingen som kan ta fra meg denne her den første uka

Ingvild Flugstad Østberg har den gule trøya for første gang i karrieren. 

AKKURAT NOK: Andreplassen på sprinten i dag var akkurat nok til å overta den gule trøya i verdenscupen for aller første gang for Ingvild Flugstad Østberg.  Foto: AFP / FABRICE COFFRINI/ NTB Scanpix
AKKURAT NOK: Andreplassen på sprinten i dag var akkurat nok til å overta den gule trøya i verdenscupen for aller første gang for Ingvild Flugstad Østberg.  Foto: AFP / FABRICE COFFRINI/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DAVOS (Dagbladet): Vi er åtte renn inn i langrennssesongen, og Ingvild Flugstad Østberg står med den gule ledertrøya i verdenscupen og smiler.

- Den er jeg stolt av, sier hun til Dagbladet.

Andreplassen på dagens sprint var akkurat nok til å passere Heidi Weng i sammendraget, siden Weng gikk ut allerede i prologen og sto igjen med null poeng etter sprintdagen i Sveits.

Nå leder Østberg verdenscupen med ti poeng på Weng.

- Ti poeng, ja, det holder det. Nei, som jeg har sagt lenge så er det nok Heidi som tar den til slutt, men jeg kan jo være med å fighte så lenge som mulig, sier Østberg.

Gir mersmak

Det er altså aller første gang Østberg leder verdenscupen totalt. I fjor var hun stort sett på pallen i hvert eneste renn fra Davos og ut sesongen, men da ledet Therese Johaug suverent hele veien.

Nå ser det ut til å bli en langt jevnere kamp mellom Østberg og Weng om den gjeve trøya.

Den første smaken av den er i hvert fall noe som gir Østberg mersmak.

- Det føles jo veldig bra akkurat nå. Jeg må nyte det så lenge det varer, i hvert fall en ukes tid. Nå er det ingen som kan ta fra meg denne den første uka, i hvert fall. Roar (Hjelmeset, landslagstrener) ba meg ta den av meg med en gang jeg hadde fått den på, men jeg tenkte at jeg må jå få lov til å ha den på litt, ler hun.

En kamp om trøya før jul

Neste helg er det bare ett individuelt renn i franske La Clusaz. Det er en ti kilometers fellesstart i fristil.

Der kommer det til å bli en kamp, ikke bare om seieren, men om den gule trøya. Med ti poengs margin er det den av de to som står øverst på pallen som overtar eller beholder trøya inn i jula.

- Det er kult å gå med den her, altså. Jeg fant ut i går at jeg hadde fått den røde trøya i distansecupen, så jeg var forberedt på å gå med den neste helg i La Clusaz. Nå får jeg gå med denne i stedet ,så det er jo enda bedre, sier Østberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!