Østberg leder verdenscupen

- Nå er det ingen som kan ta fra meg denne her den første uka

Ingvild Flugstad Østberg har den gule trøya for første gang i karrieren. 

AKKURAT NOK: Andreplassen på sprinten i dag var akkurat nok til å overta den gule trøya i verdenscupen for aller første gang for Ingvild Flugstad Østberg.  Foto: AFP / FABRICE COFFRINI/ NTB Scanpix
AKKURAT NOK: Andreplassen på sprinten i dag var akkurat nok til å overta den gule trøya i verdenscupen for aller første gang for Ingvild Flugstad Østberg.  Foto: AFP / FABRICE COFFRINI/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DAVOS (Dagbladet): Vi er åtte renn inn i langrennssesongen, og Ingvild Flugstad Østberg står med den gule ledertrøya i verdenscupen og smiler.

- Den er jeg stolt av, sier hun til Dagbladet.

Andreplassen på dagens sprint var akkurat nok til å passere Heidi Weng i sammendraget, siden Weng gikk ut allerede i prologen og sto igjen med null poeng etter sprintdagen i Sveits.

Nå leder Østberg verdenscupen med ti poeng på Weng.

- Ti poeng, ja, det holder det. Nei, som jeg har sagt lenge så er det nok Heidi som tar den til slutt, men jeg kan jo være med å fighte så lenge som mulig, sier Østberg.

Gir mersmak

Det er altså aller første gang Østberg leder verdenscupen totalt. I fjor var hun stort sett på pallen i hvert eneste renn fra Davos og ut sesongen, men da ledet Therese Johaug suverent hele veien.

Nå ser det ut til å bli en langt jevnere kamp mellom Østberg og Weng om den gjeve trøya.

Den første smaken av den er i hvert fall noe som gir Østberg mersmak.

- Det føles jo veldig bra akkurat nå. Jeg må nyte det så lenge det varer, i hvert fall en ukes tid. Nå er det ingen som kan ta fra meg denne den første uka, i hvert fall. Roar (Hjelmeset, landslagstrener) ba meg ta den av meg med en gang jeg hadde fått den på, men jeg tenkte at jeg må jå få lov til å ha den på litt, ler hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer