Ole Gunnar Solskjær

Nå er det ingen som roper sparken

Manchester United begynner å likne på et lag som kan vinne noe. Managerens stahet rundt gjenoppbyggingen av klubben, har stilnet kritikerne og ropene om avskjed.

SMILENE ER TILBAKE: Luke Shaw feirer Manchester Uniteds første scoring med lagkameraten Fred på ryggen. Shaws scoring var et mål som tilkommer lag i flytsonen. Skuddet gikk i bakken, kanskje via ryggen til en lagkamerat også, og over Derbys keeper og i mål. Foto: Andrew Yates, Reuters/NTBScanpix
SMILENE ER TILBAKE: Luke Shaw feirer Manchester Uniteds første scoring med lagkameraten Fred på ryggen. Shaws scoring var et mål som tilkommer lag i flytsonen. Skuddet gikk i bakken, kanskje via ryggen til en lagkamerat også, og over Derbys keeper og i mål. Foto: Andrew Yates, Reuters/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Derby-Manchester United 0–3 (0–2)

FOTBALLEN SOM LEVERES er langt fra blendende, men det er heller ikke like statisk og håpløst som det var for noen måneder siden. Det går helst i rykk og napp, der marginer og individuelle prestasjoner svinger kampene i lagets favør. Men en stadig større defensiv ro og soliditet har gjort Manchester United til vinnende fotballag.

Sist de tapte var mot Burnley på Old Trafford 22. januar, et av sesongens svartes hull.

Siden det har de spilt ni kamper, scoret 22 mål og sluppet inn to.

DET SOM FOR mange syntes åpenbart i slutten av januar, at sesongen var ødelagt og Ole Gunnar Solskjær kanskje burde finne seg noe annet, er det stikk motsatte i dag. Manchester United har begynt å virke igjen. Ole Gunnar Solskjær er ikke like dratt i maska. Og sånn er livet, sånn er fotballen.

Et hjemmetap for Burnley river fort beina under et allerede skjørt og kritisert prosjekt.

Ni kamper uten tap bygger det opp igjen.

NÅR DET ER sagt, Manchester United er ikke i nærheten av å være det de en gang var. De er akterutseilt på mange områder. De er smertefullt langt bak erkefienden Liverpool. Og det merker man på omgivelsene og fansen selv om veldig mye går bedre nå, de er ikke like høye og røde som de var under Sir Alex Ferguson.

Det klubben streber og lengter etter, savnet av å være en stor og konkurransedyktig fotballklubb hjemme og ute, leser du også av United-fansens sutring, ironi og mange kritiske ytringer i sosiale.

GLEMMER DU HISTORIEN, stoltheten og den regelmessige tilgangen av trofeer for en stund, og legger prosjektet klubbens styreleder Ed Woodward var ute og garantistemplet for halvannen uke siden, kan du snu på det og si at Manchester United er på et helt ålreit sted, gitt forutsetningene i desember 2018. Woodwards uttalelse "fundamentet for å levere langvarig suksess, som vi alle jobber mot, er på plass. Vi arbeider med å implementere planen vår og fotballvisjonen under Ole" er kanskje ikke det fansen helst vil høre, men det er faktum.

Manchester United mener å se framgang denne sesongen.

Ole Gunnar Solskjær har ett hundre prosent tillit.

FØR SESONGEN HANDLET alt om topp fire og kanskje et trofé i en av tre cuper. Femteplassen med los på Champions League 2020/2021 i Premier League, åttendedelsfinalen mot Østerrikske LASK Linz i Europa League, og kvartfinale mot Norwich i FA-cupen, matcher disse målsettingene. Og nettopp derfor er Manchester United på et helt ålreit sted per dato, det er ikke mer å forvente.

Snuoperasjoner i fotballklubber tar tid, uansett hvor mye penger du er villig til å bruke.

Tålmodighet og lojalitet til prosjektet du har solgt inn, det motsatte av vingling og buksevæting når det plutselig er kaldt og nærmer seg et overgangsvindu, er derfor viktige retningslinjer.

MANCHESTER UNITED GJORDE seks forandringer fra laget som spilte 1–1 mot Everton på Goodison Park sist søndag. Det gikk greit det også. Hvilket forteller at kollektive steg er tatt, at selvtilliten er på vei tilbake, og at alle føler de kan være med og bidra.

Ole Gunnar Solskjær går ikke på akkord med egne prinsipper, han kompromisser ikke med valgene som er tatt.

Det ser ut til å ha snudd sesongen.

Da mange mente det var over vant staheten hans, og den iboende troen på det arbeidet som gjøres, over kritikerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer