Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå er det jeg som kan bestemme litt

Historiske Casper Ruud om å slå faren på to forskjellige ting samme uke.

FORNØYD: Casper Ruud (21) er den første nordmannen til å vinne ATP-turneringen. Reporter/foto: HILDA L. NYFLOT Vis mer

BUENOS AIRES/OSLO (Dagbladet): Casper Ruud feide sin portugisiske motstander Pedro Sousa av banen da han sørget for en historisk norsk seier på grusen i Buenos Aires søndag.

I stekende varme var nordmannen fysisk bedre forberedt enn sin ti år eldre motstander, og med settsifrene 6-1, 6-4 var det egentlig aldri tvil om hvor seieren skulle ende.

- Jeg vil ikke si at det var en lett match, men det var behagelig, sier Ruud på pressekonferansen etter kampen.

Noen timer etter bragden tok Ruud seg tid til en prat om det han hadde opplevd på grusen.

- Det er selvfølgelig helt utrolig bra og veldig gøy. Det er selvfølgelig spesielt å vinne sin første turnering på dette nivået og min største tittel i karrieren. Jeg er for det meste bare glad og nyter øyeblikket, sier Casper Ruud til Dagbladet.

21-åringen kommer imidlertid ikke til å hvile på laurbærene, for allerede i kveld (lokal tid) er det avreise Rio de Janeiro for å spille Rio Open.

- Jeg har allerede en turnering som begynner i morgen, så jeg må prøve å nullstille så godt jeg kan og være klar for kamp på tirsdag. Jeg får heldigvis en hviledag i morgen. Det er en tøff reise i tennisverden og det er nye kamper som skal spilles allerede, sier Ruud.

Og karrierens første seier smakte selvfølgelig veldig godt.

- Man skjønner ikke det helt før det aller siste poenget er slått inn. Ballen er rund og mye kan skje i en tennismatch. Når jeg så at hans ball seilte ut, så var det bare å strekke armene i været og det var en utrolig deilig følelse. Man er i fokus og sin egen matchmodus til kampen er over. Heldigvis kunne jeg gå seirende av banen for første gang i karrieren, sier Ruud.

Slo pappa

Med seieren er det også offisielt at sønnen endelig passerer farens beste plassering på verdensrankingen i tennis.

Christian Ruud toppet med en 39. plass, men på den siste ATP-rakingen som ble offentliggjort mandag, er Casper oppe på 34.-plass. En historisk bragd av den unge nordmannen.

- Det er gøy. Nå har jeg bedre ranking enn ham og jeg har vunnet på dette nivået, så jeg har slått ham på to forskjellige områder denne uka her. Nå er det jeg som kan bestemme litt over han, sier Ruud og fortsetter:

- Han er ikke her dessverre, men han nyter nok øyeblikket han også og er forhåpentligvis litt stolt også. Han er nok fornøyd med å se at rekorden hans har blitt slått av sin egen sønn, det er jo litt av spesielt, og han er jo en del av dette som min trener, så vi gleder oss sammen over det.

Tidligere søndag snakket Dagbladet med pappa Ruud om akkurat dette.

- Casper blitt første nordmann som vinner en ATP-tittel. Hvor stort er det?

- Jo, jeg syns jo det er stort. Det er ikke alle som klarer å gå gjennom en hel karriere og vinne titler, jeg klarte heller ikke det. At han gjør det i en alder av 21 er jeg stolt over, svarer pappa Ruud.

- Er han større nå enn det du var?

- Ja, Casper har gått forbi meg på rankingen og jeg har ikke noe problem med å gi den til Casper.

Verdensrankingen toppes fortsatt av Novak Djokovic foran Rafael Nadal.

Sjanseløs

Pedro Sousa slo Ruud forrige gang de to møttes, men portugiseren hadde ingen sjanse i denne ATP-finalen. Allerede fra Sousas første servegame var Ruud påskrudd og sikret seg overtaket fra start.

- Ruud spilte bra hele kampen, og jeg hadde ikke stor sjanse, erkjenner Pedro Sousa på pressekonferansen etter kampen.

Nordmannen dominerte komplett i et ensidig førstesett som han tok enkelt 6-1, men etter et tidlig break i det andre settet ga Ruud fordelen, gjorde Sousa alt for å holde egen serve og forsøke å skape spenning. Det var likevel ikke nok mot Ruud, som servet hjem seieren på sin andre matchball.

- Siden det tok meg 30 år å komme til en finale, er det sikkert den siste, sier Sousa med et smil.

Hele Norges coronakart