TIDLIGERE KONGE: Etter tapet for Magnus Carlsen i sjakk-VM er ikke Vishy Anand lenger kongen i sjakkverdenen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TIDLIGERE KONGE: Etter tapet for Magnus Carlsen i sjakk-VM er ikke Vishy Anand lenger kongen i sjakkverdenen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Nå er det kanskje på tide å bytte Twitter-navn, Anand?

@vishy64theking måtte abdisere mot @MagnusCarlsen.

(Dagbladet): I 2013 er det sånn at de aller fleste av oss har brukerkonto på ett eller flere sosiale medier. Idrettsutøvere er intet unntak - blant annet har Joey Barton levert en del uforglemmelige rekker med meldinger på Twitter.

Også de to duellantene i sjakk-VM er medlemmer på mikrobloggnettjenesten.

Konge-rokade? Men der Magnus Carlsen har valgt det tradisjonelle, konservative og logiske brukernavnet @MagnusCarlsen, valgte den indiske 44-åringen en litt mer spenstig versjon da han registrerte seg som Twitter-medlem.

Trolig ble Anand medlem av nettstedet da han hadde verdensmestertittelen, for brukernavnet @vishy64theking tilsier at han ser seg selv som kongen av sjakk. Det er han ikke lenger, og han er heller ikke nummer én på verdensrankingen.

Magnus Carlsen har nemlig både verdensmerstertittelen og topplasseringen på FIDEs ranking. Kanskje får vi se @MagnusCarlsenTheKing på Twitter etter hvert?

Lykkekake Ingen av de to er derimot særlig aktive på Twitter. Anands siste melding kom for drøyt to uker siden, da han annonserte at han gleder seg til VM-kampen.

Carlsen-kontoen har tweetet tre ganger under oppholdet i Chennai, men ingen av meldingene kommer fra Carlsen selv. Den siste tweeten Lommedalen-gutten selv la ut kom 21. oktober. Da spiste 22-åringen en lykkekake på treningsleiren hvor han ladet opp til nettopp VM-kampen.

PS! De to sjakkspillerne følger ikke hverandre på Twitter.