Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå er det kanskje på tide å holde kjeft, Zlatan

Slaktes for «arrogant» utspill.

INGEN VAN BASTEN: Zlatan Ibrahimovic er kåret til Sveriges nest største idrettsutøver gjennom tidene av en svensk avis. Selv mener han at han burde tatt opp samtlige av de fem første plassene i kåringen, noe som provoserer ESPN-skribent Miguel Delaney. Foto: AP Photo/Francois Mori
INGEN VAN BASTEN: Zlatan Ibrahimovic er kåret til Sveriges nest største idrettsutøver gjennom tidene av en svensk avis. Selv mener han at han burde tatt opp samtlige av de fem første plassene i kåringen, noe som provoserer ESPN-skribent Miguel Delaney. Foto: AP Photo/Francois Mori Vis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag sa Zlatan at han burde vært nummer 1, 2, 3, 4 og 5 på lista når den svenske avisen DN skulle kåre tidenes største idrettsutøver fra landet.

Enkelte uttrykker sin støtte til svensken, men Expressen viderebringer at ESPN-journalisten Miguel Delaney ikke er like imponert over svensken.

- Hold kjeft Det var i natt at DN kåret tidenes største svenske idrettsutøvere, og plasserte tennislegenden Björn Borg foran Zlatan på en førsteplass.

- Takk. Men å komme på andreplass er som å komme sist. Med all respekt, på den lista burde jeg vært nummer 1, 2, 3, 4 og 5, sa den svenske spissen om kåringen.

Zlatans karakteristiske reaksjon på kåringen har spredd seg raskt til flere utenlandske medier, og Miguel Delaney som skriver for amerikanske ESPN skriver dette som en reaksjon til Zlatan på twitter:

«Zlatan: Kanskje på tide å holde kjeft og vinne et relevant trofé, gutt.»

Han mener Björn Borg revolusjonerte sin idrett, og setter spørsmålstegn ved hva slags arv Zlatan legger fra seg i fotballen sammenlignet med for eksempel Francesco Totti eller Marco Van Basten.


«Jeg får tyn (på twitter). Selvfølgelig har han et stort talent, men hva arver fotballen fra ham? Vi snakker ikke om Van Basten her», skriver han.

Zlatan har vunnet hjemlig serie flere ganger med Ajax, Barcelona, AC Milan, Juventus, Inter og PSG.

Han har imidlertid aldri kunnet løfte det gjeve Champions League-troféet, noe Delaney mener gjør at han fortjener å havne bak Borg i kåringen.

Hans nåværende klubb, PSG, går inn i vinterpausen på en tredjeplass i Ligue 1. I Champions League har Zlatan og den franske hovedstadsklubben trukket Chelsea. De engelske serielederne er ubeseirede i Europa denne sesongen.