Nå er det Lars Berger som bærer Norge

Andre pallplass på én uke. De andre norske sviktet.

I STORFORM: Lars Berger har vært godvenn med geværet den siste tida, og imponerte igjen i dag da han traff på de ni første skuddene før det ble bom på sisteskuddet. Det holdt til tredjeplass, 20,5 sekunder bak vinneren Anton Shipulin fra Russland. Her er Berger etter jaktstarten i Ruhpolding sist helg. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
I STORFORM: Lars Berger har vært godvenn med geværet den siste tida, og imponerte igjen i dag da han traff på de ni første skuddene før det ble bom på sisteskuddet. Det holdt til tredjeplass, 20,5 sekunder bak vinneren Anton Shipulin fra Russland. Her er Berger etter jaktstarten i Ruhpolding sist helg. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ingen har noen gang trengt å tvile på Lars Bergers kapasitet i sporet.

Nå ser det ut som om Lesja-gutten begynner å få orden på skytingen også - og da blir han en virkelig skummel mann for konkurrentene.

Etter forriges ukes seier på sprinten i Ruhpolding fulgte Berger opp med en tredjeplass på samme distanse i Anterselva i dag, med én bom på 10 skudd. Men selv med feilfri skyting er det langt fra sikkert at det ville holdt til seier for nordmannen.

Russiske Anton Shipulin gikk som en tornado i tillegg til å skyte to fulle hus, og mål var han 20,5 sekunder foran Berger. Den avstanden tilsvarer nesten nøyaktig én strafferunde.

Berger gikk imidlertid en forrykende sisterunde, og slo Shipulin med tre sekunder på de siste 2,5 kilometerne. Tyske Michael Greis ledet ut fra siste skyting, men greide ikke å holde tempoet til russeren og havnet 10 sekunder bak.

Berger var den eneste nordmannen som innfridde i dag:

Verdenscupleder Tarjei Bø ser ut til å ha mistet formen litt, og endte langt bak i periferien med sin 51. plass etter tre bom og svak fart i sporet. Den plasseringen holder heller ikke til verdenscuppoeng.

Emil Hegle Svendsen ble nest beste nordmann på 14. plass (to bom på siste skyting).

Ole Einar Bjørndalen, som har slitt med å holde godt, gammelt tempo de siste par ukene, sto over dagens sprint.

Øvrige norske plasseringer: Alexander Os (49) og Ronny Hafsås (53).