KLAR FOR PREMIER LEAGUE: Dommer-sprayen ble brukt i sommerens VM med stort hell. Nå kommer den til Premier League. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
KLAR FOR PREMIER LEAGUE: Dommer-sprayen ble brukt i sommerens VM med stort hell. Nå kommer den til Premier League. Foto: REUTERS/Amr Abdallah DalshVis mer

Nå er det offisielt: Dommer-sprayen kommer til Premier League

Allerede kommende sesong.

(Dagbladet): I sommerens VM i Brasil så vi «barberskummet» ble brukt med stort hell.

Det engelske fotballforbundet (FA) og Premier League satte seg ned i etterkant av VM for å drøfte om dette også skulle komme til engelsk toppdivisjon, og nå er avgjørelsen tatt:

Dommer-sprayen skal brukes allerede i kommende sesong. Det melder Premier League på Twitter.


I etterkant av VM måtte det avgjøres hvor lang tid det tok å bruke sprayen, hvor ofte den skulle brukes, om det var behov for den og hva dommerne syntes.

De var tydeligvis positive. Sprayen vil brukes i forbindelse med frispark, både for å markere hvor ballen skal ligge og hvor muren skal stå, akkurat om i VM.

- I Premier League er vi åpne for utviklinger som gjør spillet bedre, og det var tydelig fra VM i Brasil at sprayen kom til nytte for dommerne, spillerne og alle som så på kampene. Etter å ha sett det, og etter å ha konsultert med klubbene og dommerne, har vi bestemt oss for å introdusere den i Premier League og ha den på plass til kommende sesong, sier Premier Leagues administrerende direktør Richard Scudamore til Premier Leagues hjemmesider.