Nå er det offisielt: FIFA sikter Suárez etter biteepisoden

- Tilsynelatende brudd.

SIKTET: Luis Suárez og Uruguay må svare FIFA innen onsdag kveld klokka 22 norsk tid. Foto: Javier Sorano / AFP / NTB Scanpix
SIKTET: Luis Suárez og Uruguay må svare FIFA innen onsdag kveld klokka 22 norsk tid. Foto: Javier Sorano / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) FIFA bekrefter nå at Luis Suárez er siktet som følge av episoden hvor han satte tennene i Giorgio Chiellinis venstre skulder.

Det kommer fram i en pressemelding sendt ut klokka 00.32 brasiliansk tid, det vil si 05.32 norsk tid. Den er også lagt ut på FIFAs hjemmesider.

To artikler «FIFA kan bekrefte at disipilinære prosesser er åpnet mot spilleren Luis Suárez fra Uruguay i etterkant av et tilsynelatende brudd på artikkel 57 og/eller artikkel 58 i FIFAs disiplinærreglement under VM-kampen Italia-Uruguay spilt 24. juni 2014. Spilleren og/eller det uruguayanske fotballforbundet inviteres til å gi sin vurdering og de dokumenterende beviser de føler relevante, innen 25. juni 2014 klokka 17.00, Brasilia-tid», heter det i uttalelsen.

Brasilia ligger fem timer etter Norge.

«Minst to kamper» Artikkel 49 tar seg for de vanlige karantenebestemmelser ved utvisning i kamp. Det står ikke i FIFAs uttalelse hvilket ledd Suárez er siktet etter, men det er rimelig å anta at det kan være snakk om punkt d).

Her går det fram at en spiller skal straffes med minst to kamper dersom han fornærmer en motspiller ved slag, spark eller liknende. Biting står ikke spesifisert, og må eventuelt puttes inn i kategorien «liknende».

Uttrykket «minst to kamper» gjør at det er vrient nå å spå hvor lang suspensjon Suárez får etter episoden, men når FIFA har funnet videobildene så grove at de kaller hendelsen et «klart brudd» («apparent breach») på regelverket, så er det ingen grunn til å tvile på at han faktisk får karantene også denne gangen.

Den maksimale utestengelsen FIFA kan tildele en spiller, er to år - noe FIFA bekreftet tirsdag kveld.

Artikkel 59 fastslår at den som fornærmer noen ved usportslig oppførsel, kan straffes i tråd med artikkel 10. Med dette gis det dekning for å tildele Suárez bot.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer