Nå er det OL-trøbbel i Høyre

Mens spådommene går mot et OL-ja, skal stadig flere krefter i Høyre jobbe for et nei.

KAN BLI OL-BRÅK: Onsdag gir Høyres stortingsgruppe sitt OL-råd til statsminister Erna Solberg (H). Regjeringspartner Frp har allerede sagt nei, og Høyre må i så fall søke støtte hos Arbeiderpartiet for å sikre flertall for å gi OL-søknaden en statsgaranti på 35 milliarder kroner. Men det kan det bli bråk av. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
KAN BLI OL-BRÅK: Onsdag gir Høyres stortingsgruppe sitt OL-råd til statsminister Erna Solberg (H). Regjeringspartner Frp har allerede sagt nei, og Høyre må i så fall søke støtte hos Arbeiderpartiet for å sikre flertall for å gi OL-søknaden en statsgaranti på 35 milliarder kroner. Men det kan det bli bråk av. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Onsdag skal Høyres stortingsgruppe diskutere en eventuell statsgaranti for et OL i Oslo i 2022.

Klassekampen skriver at OL-motstanderne i Høyre frykter bråk på regjeringsplan om partiet går inn for å støtte en statsgaranti.

Årsaken til dette er at både regjeringskollega Frp og flere innad i partiet går mot OL.

Etter hva Klassekampen erfarer, vil møtet ende med at et flertall av partiets stortingsgruppe stiller seg bak planene, men flere frykter at det vil føre til at partiet må betale en høy politisk pris.

- Ikke klokt - Jeg tror ikke det er klokt å presse gjennom en sak flertallet av folket ikke ønsker seg, som vår regjeringspartner er sterk motstandere av. Det er usikkert hva stortingsflertallet egentlig mener, og vi vet ikke egentlig hva prislappen vil ende på, sier stortingsrepresentant Arve Kambe.

Han mener at OL-saken ikke bør bli den første saken der et av regjeringspartiene tar dissens.

Ifølge Klassekampen er motstanden mot OL i partiet størst i Nord-Norge og på Vestlandet.

- Jeg opplever null engasjement for OL i mitt hjemfylke Haugesund. Det er nesten ingen som åpent sier at de vil bruke penger på dette, og jeg har aldri fått så mye støtte som da jeg gikk ut og sa nei, sier Sveinung Stensland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer