Nå er det personlig

Fotballkrigen mellom Manchester United og Arsenal har tatt en omdreining til. Den er blitt personlig.

MANCHESTER (Dagbladet): Ingen mål og ingenting tapt. Egentlig. Omtrent sånn så det ut i 80 minutter på Old Trafford. Da plutselig alt forsvant. Til et etterspill det vil ta flere uker å få ryddet opp i.

Lunta til det avsluttende rabalderet i Manchester begynte med at Patrik Vieira fikk gult kort 13 minutter før slutt. Tre minutter seinere pekte dommeren på garderoben. Ruud van Nistelrooy hadde vært for tøff i en duell, lagd frispark og landet på ryggen til Arsenal-kapteinen.

Vieira langet ut i drittsinne, bommet på United-spissen med en halv meter, og ble sendt i dusjen for niende gang i Arsenal-karrieren.

Nistelrooys tredje miss

Derfra og inn var alt et eneste kaos. Som endte i høye armer, knuffing og banneord. Manchester United fikk nemlig et tvilsomt straffespark 91 minutter og åtte sekunder inn i dramaet. Og van Nistelrooy, som allerede hadde misset to denne sesongen, skulle i hvert fall ikke gjøre det igjen.

Og så la han alt han hadde i skuddet.

Og skjøt i tverrliggeren.

Der og da jublet Arenal som vinnere av kampen. Et par minutter seinere, da 0- 0 var rodd i land, jublet de som om ligaen allerede var vunnet. Og i feiringen gikk det over styr - spesielt for Martin Keown, Ray Parlour og Lauren.

Som gjorde alt man kan bli straffet meget hardt for på en fotballbane.

Wenger kastet hansken

Arsenal-manager Arsene Wenger og Uniteds Sir Alex Ferguson gikk til kampen med åpne sinn og vinnervilje. Etterpå sto de rygg mot rygg og freste. Og det var Wenger som kastet hansken da han sa at Ruud van Nistelrooy er en juksemaker. Hvis skinn bedrar.

- Han ser ut som en snill gutt, sier Wenger. - Men han er hele tida ute etter å få sine motstandere i trøbbel. Og det er derfor jeg sier at han jukser. Sjøl om Patrik selvfølgelig ikke skulle reagert som han gjorde.

- Det er forferdelig å høre det Wenger sier, mener Alex Ferguson. - Det skuffer meg enormt. For hvem er han til å snakke om andre spilleres disiplin. Han har mer enn nok med sine egne.

Spill Manager 2004

Din oppgave som manager er å forvalte én milliard kroner på 15 spillere og en trenerassistent. Målet er å sanke flest poeng i hver eneste runde.

Og Alex Ferguson har et poeng der. Patrik Vieiras røde kort på Old Trafford var Arsenals 52. under Arsene Wenger. Og med Sol Campbell allerede på FAs venteværelse for en displinærstraff kan det fort havne et par andre spillere i køen bak ham. Som Keown, Parlour og Lauren.

Forsvarer spillerne

- Det som skjedde etter kampen var bare en naturlig reaksjon fordi spillerne var glade over å ha klart 0- 0, sier Wenger.

- Det ville nemlig vært veldig surt om United hadde vunnet på det straffesparket. For vi var gode i denne kampen - vi fikk orden på forsvarspillet etter det sjokket Inter ga oss på onsdag. Jeg ville løyet om jeg sa noe annet enn at vi var preget av den kampen da vi kom hit.

Dagens overskrifter så Arsenal-manageren for seg allerede i går. Han klarte til og med å kommentere dem.

- Jeg vet hvordan det kommer til å se ut, sier han. - Det blir snakk om alt annet enn fotball. Og det er synd - det var nemlig to gode fotballag som møttes her. Og det er det jeg er opptatt av.

Dommernes problem

Alle andre kommer til å være opptatt av at Wenger har et problem. Med disiplinen i Arsenal. 52 røde kort kan jo ikke bare skyldes konspirasjon og dårlige dommere. Men også dommerne har et problem - et straffesparkproblem.

Hadde de fulgt boka i går, skulle nemlig Manchester United fått en sjanse til fra merket.

I serieåpningen fikk Liverpools Michael Owen - sjøl om han bommet i første forsøk - to sjanser mot Chelsea da keeperen forlot streken før skuddet ble tatt. Ruud van Nistelrooy ble nektet det i går. Men Arsenals Lehman, som Chelseas Cudicini, var klart fra streken i det straffesparket gikk.

Dermed vil også etterspillet fra Old Trafford handle om en strafferegel dommerne håndterer etter eget forgodt befinnende.

For mye

Men når det er sagt. To United-sjanser på et tvilsomt idømt straffespark ville vært for mye denne kvelden.

Da ville nok huset ramlet ned. Og hva med Arsenal - som i ren glede prøvde å starte et slagsmål etter at de hadde klart det de kom hit for - å holde nullen?

Det tør ingen tenke på.

KORT LUNTE: Patrick Vieira langet ut i drittsinne mot Ruud Van Nistelrooy, og ble sendt i dusjen for niende gang i Arsenal-karrieren. Etter ble det mer armer og bein enn fotball.