Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå er det slutt, Arsenal

Wenger kastet flaska og slo i stolen da tittelhåpet døde.

DEPPET: Cesc Fabregas så ut som en slagen mann da han forlot banen etter full tid. Men manager Arsene Wenger så enda mer preget ut. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
DEPPET: Cesc Fabregas så ut som en slagen mann da han forlot banen etter full tid. Men manager Arsene Wenger så enda mer preget ut. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

Bolton - Arsenal 2-1

(Dagbladet): Arsene Wenger har tviholdt på håpet om å hente hjem klubbens første ligatittel siden 2004.

Så seint som på fredag ristet han på hodet av Petr Cechs påstand om at det nå var Chelsea som var Manchester Uniteds fremste utfordrer.

Men i kveld må selv franskmannen se realiteten i øynene. Og den forteller at Arsenal - med fare for at vi nå hisser på oss Norsk Regnesentral - kan glemme ligagull med 99 prosents sikkerhet.

Bortekampen mot Bolton var av typen Arsenal måtte vinne, men nok en gang sviktet London-laget i et avgjørende øyeblikk. Og den som så ut til å ha det aller vondest var Arsene Wenger, som hadde et direkte fortvilende kroppsspråk ute på sidelinja.

Resignasjonen var total da Tamir Cohen stanget inn 2-1 for Bolton i kampens siste minutt. Da kastet Wenger en vannflaske i bakken og slo i setet.

Nå er Arsenal ni poeng bak Manchester United med fire kamper igjen å spille. Det forspranget gir aldri i verden sir Alex Fergusons menn fra seg. Dermed blir det slik United-manageren har forutsett - det blir en kamp mellom United og Chelsea.

Arsenal ut i hundre
Arsenal startet kampen forrykende og virket fast bestemt på å klore seg fast i tetkampen foran hjemmemøtet med Manchester United kommende helg.

Bare noen få minutter var spilt da Theo Walcott gikk på et karakteristisk løp langs høyrekanten. Ballen kom på rett tid, og fra skrå vinkel gikk lynvingen for skudd. Jussi Jääskelainens svake utboksing havnet hos Samir Nasri på 10 meter, men Bolton-stopperne fikk i fellesskap blokkert skuddet.

Like etter ble Arsenal snytt for straffe. Walcott fikk en smådårlig touch og var på vei ut av 16-meteren, uten at det stoppet Matthew Taylor fra å kaste seg inn i en hodeløs takling. Han traff bare mann og ingen ball, men verken dommer eller assistentdommer så grunn til å reagere.

Før kvarteret var spilt hadde Jääskelainen også vartet opp med et fantomsprang for å stoppe Cesc Fabregas markkryper fra 20 meter.

Bolton virket rystet og Arsenal koste seg - men kampbildet endret seg utover i omgangen. For vertene glødet av innsatsvilje, noen gang bikket det over i form av stygge og seine taklinger, men noe skjedde i hvert fall.

Bolton overtok
Et første skremmeskudd kom da Daniel Sturridge åpnet opp hele forsvaret med en strøken gjennombruddspasning til Lee Chung-Yong, som kom alene gjennom. Men sør-koreaneren ble for fiks, forsøkte en hælklikk mot Matthew Taylor og sjansen gikk til spille.

Lee var involvert igjen da Bolton rullet opp kampens til da største sjanse, etter 37 minutter. Igjen var Sturridge tilrettelegger, men Wojciech Szczesny var lynkjapt ute og blokkerte avslutningen fra Lee.

Han var imidlertid utspilt på den påfølgende corneren:

RESIGNERT: Arsene Wenger kastet både flasker og baller i bakken, og slo i stolen sin da Bolton satte inn 2-1 i siste minutt. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
RESIGNERT: Arsene Wenger kastet både flasker og baller i bakken, og slo i stolen sin da Bolton satte inn 2-1 i siste minutt. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Midtstopper Gary Cahill raget høyt over lille Gael Clichy og styrte headingen mot lengste hjørne. Der sto Samir Nasri på streken og improviserte ballen vekk med kroppen, men Sturridge var på rett plass og stupheadet returen i mål. Reprisene ga ikke noe klart svar på om ballen rakk å krysse linja da Cahill headet, men trolig blir Sturridge kreditert.

Cesc Fabregas var centimeter unna å gi Arsenal 1-1 til pause, men skuddet fra drøye 20 meter smalt i stolpen og ut. Arsenals 21. stangtreff i Premier League denne sesongen - flere enn noen andre lag.

Folk hadde knapt rukket å komme seg til plassene sine etter pause før det braket løs i begge ender.

Misbrukte straffe
Bare et halvt minutt var spilt da Bolton fikk en billig straffe, etter at Djourou såvidt hadde vært borti beinet til Sturridge. Men den normalt så patente straffeskytteren Kevin Davies skulle plutselig skyte jålestraffe, og Szczesny reddet enkelt det løse og svakt plasserte skuddet.

I stedet for 2-0 og nesten game over fikk Bolton betale dyrt for sløsingen nesten på direkten.

Etter 48 minutter tok Robin van Persie ballen med seg inn banen på 20 meter, spilte vegg med Cesc Fabregas før han banken ballen tilbake i det hjørnet han kom fra.

1-1 - og Arsenal hadde fått en dobbel vitamininnsprøytning.

Bortelaget gjenerobret det initiativet de ga fra seg midtveis i 1. omgangen, men virkelig farlig ble det først da Samir Nasri kom alene med keeper 20 minutter før slutt.

Franskmannen fikk ballen på halvspretten og gikk for kraft, men skuddet gikk rett på Jääskelainen. Nasri fikk en ny sjanse på returen, men lobbeforsøket over en skliende Gary Cahill endte i ryggen på Bolton-stopperen.

I stedet ble Arsenal nådeløst straffet i motsatt ende av banen. I siste ordinære minutt scoret Bolton på corner for andre gang i kampen, da innbytter Tamir Cohen gikk opp på første stolpe og stanget inn 2-1.

Det var den endelige spiker'n i Arsenal-kista. Som nå må konsentrere seg om å holde Manchester City bak seg for å slippe kvalifisering til Champions Leaugue.

HERJER I BOLTON: Daniel Sturridge har scoret sju mål på ni kamper siden han kom til Bolton på lån fra Chelsea. Foto: (AP Photo/Jon Super)
HERJER I BOLTON: Daniel Sturridge har scoret sju mål på ni kamper siden han kom til Bolton på lån fra Chelsea. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media