Nå er det slutt på dette, og kvinnene er rasende

- Det er ingen som tvinger oss. Det er vårt eget valg.

GRID GIRLS: De nye eierne av Formel 1 har bestemt at det nå er slutt på tradisjonen med grid girls. Det har fått flere til å reagere kraftig. Foto: AP Photo / Daniel Maurer / NTB Scanpix
GRID GIRLS: De nye eierne av Formel 1 har bestemt at det nå er slutt på tradisjonen med grid girls. Det har fått flere til å reagere kraftig. Foto: AP Photo / Daniel Maurer / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere denne uka ble det klart at de nye eierne av Formel 1-sirkuset, Liberty Media, akter å gjøre endringer i hvordan konkurransene avvikles.

TV-selskapet kjøpte rettighetene til å vise motorsporten for svimlende 36 milliarder kroner, og et av grepene som nå gjøres er at «grid girl»-ordningen blir historie.

Direktør Sean Bratches sier at han forstår at dette er en lang tradisjon, men at det likevel er på tide å sette en strek for de lettkledde jentene.

- Det er ikke forenlig med våre verdier og er helt klart ikke i tråd med moderne sosiale normer. Vi synes ikke denne praksisen er passende, og den er heller ikke relevant for Formel 1-fans.

Dette har fått flere til å tenne på alle pluggene.

- Tatt jobbene fra oss

Den kvinnelige sjåføren Alice Powell trekker fram at «de jentene hun kjenner i yrket liker jobben sin som grid girl», og nå har en av kvinnene som mister jobben sin også tatt til orde.

På Twitter skriver en forbanna Lauren Jade at «feministene har kostet henne jobben», og at hun bestandig har vært glad i jobben sin. Hun deler også en rekke andre meldinger fra kvinner som etter denne ukas kunngjøring må se seg om etter annet arbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer