SLIK VI HUSKER HAM: Pierluigi Collina regnes av mange for å være tidenes beste fotballdommer. Samtlige er enige om at han er den mest fotogene. Her er bildebyrået AFPs likke hyllets før han la opp som dommer i 2005. Foto: AFP PHOTO / BARONCINI-ANTONOV-MARIT/SCANPIX
SLIK VI HUSKER HAM: Pierluigi Collina regnes av mange for å være tidenes beste fotballdommer. Samtlige er enige om at han er den mest fotogene. Her er bildebyrået AFPs likke hyllets før han la opp som dommer i 2005. Foto: AFP PHOTO / BARONCINI-ANTONOV-MARIT/SCANPIXVis mer

Nå er det slutt på moroa, gutter!

UEFA sender Pierluigi Collina til Camp Nou.

Direkte i fotballstudio 20.45: FC Barcelona - Real Madrid

(Dagbladet): Rivaliseringen mellom Barcelona og Real Madrid har nådd nye høyder den siste uka. Beskyldningene har haglet mellom klubbene etter at Barcelona vant 2-0 på Santiago Bernabeu i den første semifinalen i Champions League.

En kamp som er blitt beskrevet som en skam, preget av filming, klaging på dommeren og José Mourinhos paranoide konspirasjonsteorier som i korthet går ut på at Barcelona får titler servert fordi de er fotballpampenes gullunge.

Real Madrid «anmeldte» seks Barcelona-spillere til det europeiske fotballforbundet (UEFA), uten å nå fram. Få timer etter at UEFA avviste klagen, produserte Real Madrid det de hevder er bevis på at Sergio Busquets kalte Marcelo en ape under kampen.

Real har også framlagt det de mener beviser at Daniel Alves filmet da Pepe ble utvist.

- Håper vi snakker fotball UEFA etterforsket anklagene, men opprettholdt det røde kortet til Pepe og utestengelsen av Mourinho. Kveldens andre semifinale vil altså foregå med den kontroversielle portugiseren på tribunen.

Det siste fotballen trenger i kveld er en ny skandalekveld med verdens to største fotballklubber i sentrum. Dommer Frank De Bleeckere vet i hvert fall hva som venter ham i kveldens heksegryte.

- FILMING: Daniel Alves skriker av smerte etter en duell med Real Madrids Pepe. Reprisen viser at Pepe neppe var nær Alves, likevel fikk Pepe direkte rødt kort. Foto: AP Photo/Andres Kudacki/Scanpix
- FILMING: Daniel Alves skriker av smerte etter en duell med Real Madrids Pepe. Reprisen viser at Pepe neppe var nær Alves, likevel fikk Pepe direkte rødt kort. Foto: AP Photo/Andres Kudacki/Scanpix Vis mer

- Jeg vet naturligvis hva som skjedde i den første kampen, men jeg vil ikke ta det med i beregningen i kveldens kamp. Hver kan lever sitt eget liv og jeg vil gjøre alt i min makt for å sikre at vi kun snakker om fotball etter kveldens kamp, sier De Bleeckere til Le Soir, ifølge ESPN.

Collina observatør At UEFA mener alvor kommer også fram ved valg av kampobservatør. Det er nemlig ingen ringere enn legenden Pierluigi Collina (51) som skal sørge for at ingenting går upåaktet hen.

Italienske Collina ble regnet som den beste dommeren i sin generasjon og er nå dommersjef i UEFA. Det skal være svært sjelden at Collina er dommerobservatør, men frykten for at kveldens kamp utvikler seg til nok en farse er høyst levende.

Collina har forøvrig El Clasico-erfaring selv. Han var dommer i 2002, som var sist gang Real Madrid og Barcelona møttes i en Champions League-semifinale på Camp Nou. Da endte det 1-1 og Real Madrid gikk videre til finalen, der Zinedine Zidanes drømmevolley sikret de hvite tittelen.

KORRUPSJONSANKLAGER: Selv ikke Collina har unnsluppet de omfattende kampfiksingskandalene i italiensk fotball. Her forsvarer han seg i en rettssak i fjor høst. Foto: EPA/CIRO FUSCO/SCANPIX
KORRUPSJONSANKLAGER: Selv ikke Collina har unnsluppet de omfattende kampfiksingskandalene i italiensk fotball. Her forsvarer han seg i en rettssak i fjor høst. Foto: EPA/CIRO FUSCO/SCANPIX Vis mer