ORIGINAL-KJEFTEN: Hull-manager Phil Brown (i midten) vifter med pekefingeren mot spillerne sine på gressmatta på stillingen 4-0 til Manchester City til pause 2. juledag i 2008. 
Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix
ORIGINAL-KJEFTEN: Hull-manager Phil Brown (i midten) vifter med pekefingeren mot spillerne sine på gressmatta på stillingen 4-0 til Manchester City til pause 2. juledag i 2008. Foto: Nigel Roddis, Reuters/ScanpixVis mer

Nå er det slutt på spontan-karaoke og skjennepreken på banen

Phil Brown har fått sparken i Hull.

||| (Dagbladet): Hull City var bare en overtidsscoring fra Nicklas Bendtner unna å ta poeng fra ligautfordrer Arsenal i helga, men null poeng hjemme ble det siste Phil Brown fikk overvære fra sidelinja.

Nå bekrefter klubben på sine hjemmesider at Brown er løst fra sine forpliktelser som manager, og at han har blitt permittert. Brian Horton og Steve Parkin overtar ansvaret på midlertidig basis.

- Vi ønsker å takke Phil for den enorme suksessen han oppnådde gjennom fire sesonger som sjef for klubben, og ønsker ham alt godt i framtiden. Opprykk til Premier League i 2008, og det at vi berget plassen på siste dag av 2009-sesongen er unike hendelser i Hulls historie, og begge deler skjedde under Phils ledelse, skriver Hull-styret i en pressemelding.

- Men, overlevelse i Premier League er helt avgjørende, og styret mener en endring på managernivå er det rette valget akkurat nå, fortsetter pressemeldingen.

Hull ligger for øyeblikket nest sist på tabellen.

Kultstatus
Phil Brown har på mange måter opparbeidet seg kultstatus i England under sin tid som Hull-manager, ikke bare på grunn av prestasjonene laget har stått for under hans styre.

Da Hull mot alle odds (og mot egen innsats) berget plassen i Premier League på sesongens siste dag i fjor (Hull tapte sin kamp for Manchester Uniteds b-mannskap, men ble reddet av at Middlesbrough og Newcastle også tapte sine kamper
), grep Phil Brown mikrofonen og startet en improvisert karaoke-seanse ute på gressmatta.

Et av de mest klassiske Premier League-øyeblikkene de siste årene inntraff andre juledag i 2008, og var også signert Brwon. Hull lå under 4-0 til pause på City of Manchester Stadium, og manageren nektet gutta sine å gå inn i garderoben i pausen.

I stedet satte han de oransje ned i en sirkel inne på banen, og ga dem en real lekse der, noe Jimmy Bullard parodierte med stor komisk suksess for noen måneder tilbake.

Slåsskamp i laget
Tidligere har Brown også markert seg ved å uttale at han håpet en av spillerne hans ville teste positivt i dopingkontroll etter en kamp, og at han måtte redde en kvinne fra selvmord på Humber-broa på spasertur med laget (en historie som i etterkant viste seg å være preget noe av kreativ fortellerglede).

Før helga måtte han unnskylde seg overfor en kvinnegruppe som overvar slåsskampen mellom Jimmy Bullard og Nick Barmby i en park i nærheten av klubbområdet, og senest i går fortalte han til Sky Sports at han ikke har lov til å snakke med klubbens unge talent Tom Cairney.

Men nå er det altså slutt på Brown-regimet i Hull. Kanskje lindres smerten av trøstebrev fra eks-managerens norske brevvenn.

SANGFUGL: Hull-manager Phil Brown jublet for fornyet Premier League-kontrakt, og dro i gang ei låt.
Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
SANGFUGL: Hull-manager Phil Brown jublet for fornyet Premier League-kontrakt, og dro i gang ei låt. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer