Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå er det US eller dem

- Dette er ikke akkurat Føyka, sier Hege Riise (31) og kikker utover mektige Melbourne Cricket Ground. Gigantanlegget har plass til 96000 tilskuere. Hege er ikke skremt. Verken av omstendighetene eller amerikanerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag er OL i gang for fotballjentene. USA er motstander, og verre kunne det ikke blitt. Eller bedre, alt ettersom hvordan det går.

Seier betyr at Norge er «over halvveis» til mellomspillet. Tap betyr frustrasjoner og et ubetinget seiersbehov mot både Kina og Nigeria.

- Klart det er best å vinne. Det er alltid det. Men jeg er ikke enig i at alt blir så håpløst om vi skulle tape. Vi har fortsatt store muligheter til å gå videre, sier Hege Riise.

Venter på det store

Alle fotballjentene går rundt og oier seg over hvor gode de har vært på trening i Australia. Og med god grunn: De har vært bra. Prestasjonene har ligget på et oppsiktsvekkende bra nivå. Og: Jentene har ikke bare vært gode glimtvis, de har hatt et stabilt bra nivå. Men i generalprøven mot Sverige sist torsdag var treningstaktene som blåst bort. Norge spilte dårlig og tapte greit nok 1-2.

- Mange våkenetter etter den kampen, Hege?

- Ikke en eneste en. Vi fikk det ikke til der, sant det. Men med bakgrunn i det vi gjør på trening om dagen, vi jo bare få det til i kamp snart.

- Jeg venter bare på det helt store. Og jeg tror det kommer, sier Hege Riise.

Busstur på 500 meter

Jentene bor 500 meter fra banen i Melbourne. Da de skulle besiktige den i går, var det ikke snakk om å gå. Jentene måtte kjøre buss - av sikkerhetsmessige grunner.

- Tullete, spør du meg, sier Hege Riise.

- For det første tar det lenger tid med buss enn å gå, og for det andre er det ingen som passer på oss etter at vi har satt oss i bussen likevel.

  • Fotballjentene får ikke trene på matcharenaen før USA-kampen i morgen. På grunn av mye regn, er banen søkke blaut, og tåler lite. Jentene må derfor ta dagens økt på en annen bane i nærheten.
SKUDDKLAR: I morgen starter fotballjentene OL. USA er motstander på Melbourne Cricket Ground i Melbourne. Hege Riise er mer enn klar.