- Nå er det vår tur

Iker Casillas (21) og Raul Gonzalez Blanco (24) blir to av Spanias viktigste spillere i VM. Seiershungrige spanjoler håper nå at keeperen og goalgetteren vil lede dem til et etterlengtet VM-gull.

Fotballstormakten Spania har aldri gått helt til topps i et VM-sluttspill, selv om VM-historien har sju ulike verdensmestrer. Fjerdeplassen i 1950 er høydepunktet for spanjolene, og de spanske landslagene har hatt en spesiell evne til å mislykkes når det gjelder som mest. I årets sluttspill håper spanjolene at trenden snur.

Raul er mannen som kan gjøre den jobben. Superspissen scoret Real Madrids første mål i Champions League-finalen mot Bayer Leverkusen nylig og er mer enn sugen på en VM-seier.

- Spansk fotball trenger en stor seier nå, sier Raul.

Under EM-sluttspillet i 2000 brente spanjolen et straffespark i kvartfinalen mot Frankrike på stillingen 1- 2, og spanjolene røk ut. Nå er han mer enn sugen på en skikkelig revansj i VM.

- Vi skal gjøre vårt beste for å vinne, og jeg tror vi kan klare det. Er det noen der ute som ikke tror vi kan gjøre det, skal vi få dem til å tro på oss.

Bakerst på det spanske laget får Iker Casillas (21) etter all sannsynlighet sjansen siden førstekeeper Santiago Canizares var maks uheldig sist fredag. John Carews lagkamerat i Valencia skulle pynte seg, men mistet after shave-flaska i bakken og kuttet av ei sene i stortåa på høyre fot. Casillas sier:

- Uhell som dette er forferdelige for alle. Nå er det opp til oss som er igjen å vise at vi ikke savner ham for mye.

KEEPEREN: Iker Casillas blir sannsynligvis Spanias førstevalg mellom stengene.
GOALGETTEREN: Raul scoret for Real Madrid i Champions League-finalen.