-  Nå er det vår tur

Han er kåret til verdens beste fotballspiller. Men Brasil- og Barcelona-stjernen Ronaldinho nøyer seg ikke med det. I år vil han vinne alt med den spanske storklubben.

-  Bortsett fra Barcelona, hvem er de fremste kandidatene til å vinne årets Champions League?

-  Real Madrid, Chelsea og Liverpool er de største truslene mot Barcelonas muligheter til å vinne Champions League denne sesongen. De er alle store lag, som er gode nok til å vinne turneringen. Samtidig har vi sett at overraskelseslag har gått helt til finalen de to siste årene, og det kan fort skje igjen i år. Men jeg tror likevel det er Barcelonas tur denne gang.

-  Hvordan er Barcelonas sjanser?

-  Vi har stor tro på å vinne Champions League, og laget vårt har en fantastisk sjanse i år. Forrige sesong røk vi ut mot Chelsea på et tidspunkt da vi var overbevist om at vi kunne nå en milepæl i klubbens historie. Vi har lært fra den erfaringen nå, og med den kvaliteten som bor i dette laget, tror jeg tiden er inne for at Barcelona går helt til topps.

-  Hvorfor mislyktes de spanske lagene i Europa forrige sesong?

-  Hvem vet hvorfor spanske lag mislyktes? Champions League er knalltøff, for om man mister konsentrasjonen i sluttspillet, kan sjansene for å vinne turneringen forsvinne på et blunk. Det så vi et eksempel på i år da AC Milan åpenbart hadde de beste spillerne og det beste laget, men likevel tapte finalen. Europeisk fotball er så uforutsigbar. Det finnes ingen vitenskapelig forklaring på hvorfor spanske lag ikke hadde suksess i Champions League sist sesong.

-  Får du fortsatt en vond smak i munnen av å tenke på de to kampene mot Chelsea?

-  Nei, de kampene er glemt nå. Det var fryktelig tungt å akseptere tapet på Stamford Bridge der og da, fordi vi drømte så sterkt om å vinne hele turneringen. I garderoben etterpå var stemningen alt annet enn hyggelig, og et mørkt øyeblikk for oss. Men alle Barcelona-spillerne sa det samme: Vi skal vinne denne turneringen neste år. Og nå er tiden kommet for å gjøre det.

-  Ønsker du å møte Chelsea igjen i år så dere får revansjert dere?

-  Jeg vil ha revansj mot Chelsea, men ikke før finalen. Jeg vil heller møte svakere lag i det innledende gruppespillet, og vente med de tøffeste kampene til helt mot slutten av Champions League. Chelsea er et lag vi ønsker å unngå så lenge vi kan.

-  Nevn tre av de beste keeperne du møter i Champions League.

-  Gianlugi Buffon, Nelson Dida og Petr Cech. Jeg nevner Buffon fordi svært mange anser ham for å være verdens beste keeper. Dida er trolig den beste brasilianske keeperen i historien, mens Cech har bevist i Chelsea at han er den beste unge keeperen i Europa. Slik jeg ser det er de tre de beste keeperne i verden. Foruten å være glimrende på å forhindre baklengsmål, har de en helt spesiell framtoning også. De er komplette.

-  Nevn tre av de beste forsvarerne du møter i Champions League.

-  John Terry, Cafu og Paolo Maldini. John Terry fra Chelsea er førstevalget mitt. Han er en ledertype og har utviklet seg til å bli en svært solid forsvarer. De to andre spiller for AC Milan, er begge erfarne, men likevel fortsatt fullt på høyden. De har vært best på sin posisjon i mange år. Terry, Cafu og Maldini er alle sterke og kvalitetsspillere, men viktigst av alt: De har bred erfaring fra Champions League-nivå.

-  Nevn tre av de beste midtbanespillerne du møter i Champions League.

-  Claude Makelele, Frank Lampard og Kaka. Jeg velger Makelele fordi han rett og slett er den mest pålitelige midtbanespilleren i verden. Det er fantastisk å se hvordan han ligger foran forsvaret sitt og kontrollerer kampen. Lampard har et utrolig blikk for spillet. Pasningene og skuddene hans er eksepsjonelle. Kaka, min brasilanske landsmann, er intet mindre enn en magisk fotballspiller. Alle kan se hans evne til å skape de inspirerende øyeblikkene.

-  Nevn tre av de beste angriperne du møter i Champions League.

-  Andrey Shevchenko, Didier Drogba og Eidur Gudjohnsen. AC Milans Shevchenko er etter min mening en meget sjelden spiss. Hans individuelle ferdigheter, i tillegg til hurtigheten, skiller ham fra resten og gjør ham til den giftigste angriperen i verden. Etter Shevchenko er det ikke så enkelt å velge, men jeg går for Chelsea-spissene. Drogba er kraftfull og en stor trussel i luftrommet, mens Gudjohnsen er veldig undervurdert. Han er en smart spiss, som legger opp til like mange mål som han scorer.

-  Hvordan vil du rangere en Champions League-tittel sammenlignet med triumfen i Primera Divissn og i VM?

-  Å vinne Champions League vil være like stort som å vinne VM. Det finnes ikke noen større turnering innen klubbfotballen, og jeg ville elsket å vinne. Det ville gjort folk i Barcelona utrolig stolte, og ført klubben tilbake som en av de mest respekterte klubbene i verden.

-  Hvordan vil du beskrive Julio Baptista? Hvilke kvaliteter vil han tilføre Real Madrid?

-  Real Madrid har virkelig gjort et godt kjøp i Baptista. Han er en sterk spiller med fantastisk fysikk. Han kommer til klubben i en periode der han lett finner veien til nettmaskene. Selvtilliten hans er høy, og han vil gjøre Real Madrid til et mye bedre lag. Jeg skulle helst sett at Baptista kom til Barcelona, men i fotballen kan man ikke få alt man ønsker seg.

-  Burde Baptista ventet lenger for å komme til Barcelona?

-  Jeg kunne ønske at Julio Baptista hadde ventet litt lenger og blitt Barca-spiller, for han var virkelig ønsket på Nou Camp. Men han ønsket nok ikke å vente lenger enn nødvendig med å forlate Sevilla. Real Madrid ga ham et fantastisk tilbud og han måtte ta en rask avgjørelse. Det kan jeg ikke klandre ham for. Ulempen er at jeg nå blir nødt til å spille mot og ikke med ham, i likhet med Ronaldo og Roberto Carlos.

-  Hva ville det betydd for Barcelona å få Thierry Henry?

-  Det ville vært fantastisk om Thierry Henry signerte for Barcelona. Kanskje trenger vi en spiller av hans kaliber for å bli det beste laget i Europa. Jeg ville tatt imot Henry med åpne armer, men det er opp til presidenten å avgjøre, og han gjør det han mener er best for klubben. Ønsker han Henry, er jeg sikker på at han vil gjøre et seriøst forsøk på å hente ham.

-  Om ikke Henry, hvilken spiller ville du aller helst spilt sammen med i Barcelona?

-  Jeg vet ikke, det er vanskelig å velge. Kunne vi ikke fått Thierry Henry, ser jeg gjerne at vi hadde prøvd oss på Andrey Shevchenko.Oversatt avSigve Kvamme

BARCELONA-STJERNE: Ronaldinho slipper jubelen løs i et lykkelig øyeblikk mot AC Milan på Nou Camp i fjor.
SLÅTT UT: Chelsea stakk kjepper i hjulene for Barcelona i Mesterligaen i våres.
GULL: Barcelona gikk til topps i La Liga sesongen 2004/2005. Her feirer Ronaldinho og de andre stjernene trofeet i storbyens gater.
TOPPMØTE: Ronaldinho ble kåret til verdens beste fotballspiller i fjor. I begynnelsen av juni møtte han en annen ikke ubetydelig fotballskikkelse i Buenos Aires, selveste Maradona.
TRAFF HELTEN: Barcelona-stjernen gjør som fotballspillere fleste; støtter de svake. Her får en handikappet gutt sitt livs øyeblikk i Rio de Janeiro.