Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå er du for gammel, «Clooney»

Megatabbe sendte Hellas ut av EM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hellas - Russland 0-1

Med utseende som en gresk gud ble Antonios Nikopolidis en av de store heltene da Hellas sjokkerte fotball-europa og ble europamestere i Portugal for fire år siden.

I kveld ble Otto Rehhagels Hellas sendt hodestups ut av årets EM etter 0-1 tap for Russland.

Mye av ansvaret for exiten må George Clooney-lookaliken Nikopolidis ta på sin kappe.

Bærtur

Mot Sverige rotet veterankeeperen gang etter gang og i kveldens kamp tok det en halvtime før en ny bærtur la målet åpent for Guus Hiddinks Russland.

Sjirkov slo langt og ufarlig inn fra venstre og Nikopolidis forfulgte ballen på vei vekk fra mål. Ved dødlinja snappet Semak ballen og vippet den inn foran mål. Der fikk Zyrianov en enkel jobb med å banke inn 1-0 og sende Hellas enda lenger fra EM-avansement.

Kveldens andre oppgjør i gruppe D var på forhånd kanskje ingen norsk publikumsfavoritt som Sverige-Spania, men møtet mellom de to legendariske trenerne Rehhagel og Hiddink ba på mye god underholdning.

BRØLER GA EXIT: Antonios Nikopolidis forærte Russland scoringen som gjør at grekerne er ute av EM. Foto: Christian Charisius/REUTERS
BRØLER GA EXIT: Antonios Nikopolidis forærte Russland scoringen som gjør at grekerne er ute av EM. Foto: Christian Charisius/REUTERS Vis mer

Før pause hadde begge lag muligheter til å utlikne og doble ledelsen.

Hellas løftet laget

Uten mål mot Russland ville grekerne definitivt være ute av EM-sluttspillet og etter pause var det tydelig at Otto Rehhagel hadde oppildnet de elleve utvalgte om å tørre mer.

Hellas klarte å flytte laget høyere i banen og nærmest scoring kom kaptein Basinas etter knappe timen spilt.

Charisteas spilte glimrende førtifem grader ut til midtbaneterrieren, men ryggsekken var for tung og skuddet gikk over mål.

Etter hvert sluknet Hellas mer, men kom til en stor mulighet fire minutter før slutt.

Gekas løp seg fint fri inn i bakrommet og fikk gitt til Charisteas som trillet ballen inn i mål. Dommer Rosetti vinket derimot av for offside og scoringen ble annullert. Tv-bildene viste at den offsiden i så fall var hårfin, men at armen til grekeren kanskje var foran den russiske midtstopperen.

Russland-seieren betyr at det blir en ren finale om å følge Spania til kvartfinalen og få æren av å møte Nederland mellom Russland og Sverige i Innsbruck på onsdag.

<B>SKUFFET:</B>Hellas-trener Otto Rehhagel må konstatere at Hellas er ute av EM etter en stygg keepertabbe.
<B>DEN RØDE HÆR:</B> Russland møter onsdag Sverige for å gjøre opp om andreplassen i gruppe D.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!